Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húsos-zöldséges rizs, vagy...

Húsos-zöldséges rizs, vagy húsos-zöldséges rizskását ennél?

Figyelt kérdés

Valahol biztos én rontottam el...de segítsetek kérlek rájönni,hogy hol.


A rizst megpirítottam,hozzá adtam a felszeletelt húst,majd pirítottam amíg csak lehet,majd a finomra vágott 1 fej hagymát,majd belereezeltem egy fél fej hagymát és 1fej foghagymát.

Pirítottam kicsit majd félre húztam a tűzről bele tettem a borsot/fűszerpaprikát/Sót/só nélküli delikátot.

Jól megkevertem majd felöntöttem valamennyi vízzel. Nem mértem.

És ekkor vettem észre.


A rizs darabokra tört.

Szinte elemeire.

Kis golyó szerű meg ilyesmi...szóval nem túl gusztusos.

Bele öntöttem 1dl citromot és végül gyorsan leforraltam a vizet mert ilyen rizs törmelékkel még sosem dolgoztam.

Leforrt a víz.


A végeredmény: ízre kiválóan ízesített (a magam részéről) állatra viszont egy massza jött ki.

Egy olyan rizs massza amit csak nyelni lehet mert nincs mire ráharapni.

Egyedül amit haraphatsz az a zöldségek és a hús.


Mit rontottam el?



2017. nov. 15. 12:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem jó rizst választottál, ehhez kerek szemű rizs lenne a jó, vagy a rizottó rizs. Vagy az is lehet, hogy túlpirítottad a rizst. Vagy rossz minőségű volt a rizs.
2017. nov. 15. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A rizs túl hamar került az ételbe.


Én elöször elkészítem a húsos-zöldséges részt, amikor félpuha, akkor teszem hozzá a rizst (ilyenkor nem pirítom elöre), és hozzáadoma megfelelö mennyiségü folyadékot - figyelembe véve a hús alatt lévö mennyiséget is -, egyszer felforralom a rizzsel és utána letakarva megvárom, amíg felveszi a folyadékot. Nekem elég ilyenkor a tüzhelyen hagyni, mert árammal fözök és az még jó ideig meleg marad, gázon kell alá lángelosztó és a legkisebb lángon maradjon, amig elkészül - ez kb 25-30 perc.

2017. nov. 15. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Ahha...a gond még mindig nem tudom mit ronthattam el.

1lábasban készítettem el mindent egyszerre hogy kevesebb legyen a mosogatni való.

2017. nov. 15. 13:20
 4/7 Mansour ***** válasza:
100%

Igen, a rizst később kell beletenni. Ha pirítod, akkor vagy külön pirítsd, vagy pirítás után szedd ki, pirítsd/párold a többi hozzávalót, majd felöntés után tedd vissza a rizst.

Lehet, hogy a rizs minősége sem volt a legjobb és a sok kavargatás miatt töredezett el. Plusz még a hús és a hagyma (különösen a reszelt) is enged ki magából nedvességet, amit a forró rizs azonnal felszív, elkezd tőle puhulni, így még törékenyebbé válik.

2017. nov. 15. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a második meg negyedik írja, az egy lábas rendben van, csak a rizst addig ne tedd bele, amíg a hús nem puha nagyjából!
2017. nov. 15. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
2017. nov. 15. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
64%

Elolvastam végig a leírásod. Ne haragudj, de szinte az összes mozzanat, amit csináltál, rossz. A hozzávalók is. Egy egész fej fokhagyma? A finomra vágott hagyma után miért tettél bele még reszelt hagymát? Egy dl citromlé? Vagy mekkora adagot főztél?

Le lehet pontozni, de ez ízre sem tűnik valami finomnak.


Pedig ahogy elnézem, dolgoztál vele eleget...


Előttem már leírta valaki, hogy kellett volna csinálnod, ha nem baj, nem írom le még egyszer!


Fő kérdésedben az szerepel, hogy előbbit, vagy utóbbit enném. A kásásat nem nagyon. A húsos-zöldséges rizst választanám, de normál módon elkészítve. Bocsi.

2017. nov. 15. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!