Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan érjem el, hogy a...

Hogyan érjem el, hogy a zöldséges, csirkés rizottóm olyan jó száraz legyen?

Figyelt kérdés

2014. febr. 25. 11:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A rizottó lényege pont az, hogy nem száraz.

Ha száraz, akkor az zöldséges, csirkés rizs.

Csináld meg külön a csirkét és a zöldséget, forrald el a levél és utána keverd össze a külön elkészített rizzsel.

2014. febr. 25. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
*levét :)
2014. febr. 25. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
LoL.
2014. febr. 25. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

A rizottó meg a rizseshús két teljesen külön dolog.


Ha száraz rizseshúst akarsz, akkor megfözöd a csirkét kevés lével, utána leöntöd egy méröedénybe a levet róla, a húshoz kevered a kimért rizst és felöntöd dupla annyi lével, amibe a csirke fözölevét beleteszed, felforralod, utána szorosan lezárod, lekapcsolod a tüzet alatta és vársz legalább fél órát.

Így a rizs puha lesz, de szemes, nem szaftos.

2014. febr. 25. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
voltam már szállodában és rendelek ételt és amikor zöldséges rizottó van, akkor az olyan jó finom száraz. Ezért kérdetem, mert amiket találtam receptet, az mind ragadós.
2014. febr. 25. 12:32
 6/11 A kérdező kommentje:
ja, egyébként meg a rizottóra visszatérve, Olaszország északi részén száraz a rizottó, és minél délebbre haladsz, annál ragadósabb, puhább. Én így tudom. :)
2014. febr. 25. 12:35
 7/11 A kérdező kommentje:
tehát akkor zöldséges rizseshús? akkor erre keresek rá
2014. febr. 25. 12:38
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor elég szar éttermekbe járhatsz, mert a rizottónak ragadósnak és szaftosnak kell lennie.

Amire te gondolsz az a rizseshús, ilyen receptet keress.

2014. febr. 25. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Igen, te a zöldséges rizseshúsra gondolsz, egy igazán jó rizotto szaftos.
2014. febr. 25. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Én épp most ettem rizottót. Még sose sikerült ennyire finom szaftosra. Én is úgy tudom, hogy jó szaftosnak kell lennie.
2014. febr. 25. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!