Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézeskalácshoz hogyan, mivel...

Mézeskalácshoz hogyan, mivel kell a diszítést elkészíteni?

Figyelt kérdés
Életem első sütése. A barátom családjának lesz, nem akarom elszúrni :D

2017. dec. 10. 14:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Sokáig kell verni.

2017. dec. 10. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mézeskalács máz

1 közepes méretű tojás fehérje (L –méretű tojás)

20 dkg átszitált porcukor ( 2X kell átszitálni)

1 kis csipet só (a sótól a mézeskalács máz fehér marad még hetek után is)

2-3 csepp citromlé (ettől lesz fényes a máz)

2 teás kanál. étkezési keményítő ( kukoricakeményítő a legjobb)

Ez a mennyiség elegendő egy közepes méretű mézeskalács házikó összeragasztásához és díszítéséhez, valamint 2-3 tepsi mézeskalács figura díszítéséhez.

A mézeskalács máz elkészítése

A tojásfehérjét beleütjük a robotgép táljába és addig verjük, amíg majdnem teljesen kemény habot nem kapunk. (kb. 2-3 perc) A porcukorba belekeverjük a keményítőt és a csipet sót. A keverék felét hozzáadjuk a habhoz és 3 percig verjük vele, majd beleöntjük a második adag porcukrot és további 5 percig verjük. A két adag közt kapcsoljuk ki a gépet és fokozatosan növeljük a sebességet, különben az egész konyhát beteríti a porcukor! Akkor jó a mézeskalács máz, ha tejföl állagú. A legvégén belecsepegtetjük a citromlevet és még egyszer átkeverjük az egészet.

Várjuk meg, míg a mézeskalácsok teljesen kihűlnek! Mert a meleg hatására elfolyhat a máz. Ha van rá lehetőségünk a legjobb, ha 3 napot hagyunk a mézeskalács sütésre. Első nap begyúrjuk a tésztát, majd hűtőbe tesszük. A második nap sütjük. A harmadik napon pedig díszítjük.

Ha az egész mézeskalácsot fehérre akarjuk festeni a mázzal, használjunk terülő mázat. Ez a klasszikus mézeskalács máz felhígított változata, egy evőkanál vízzel. Ha nem szeretnénk, hogy lefolyjon a máz a mézeskalácsról, bár az sem feltétlen baj, mert szerintem jól néz ki, akkor a klasszikus mézeskalácsmázzal rajzoljunk kontúrt a terülő máz köré.

Ha cukorral, magvakkal akarjuk díszíteni a mázas mézeskalácsot, akkor azt írókázás után rögtön tegyük meg, mert ez a mézeskalács máz tényleg gyorsan szárad!

Ételfestékkel színezhetjük is a mézeskalács mázunkat! A legjobb, ha gél állagú, vagy por ételfestéket használunk, mert a folyékonytól túlságosan felhígulhat a mézeskalács máz.

A terülőmázba, még mikor folyós, ételfestékbe vagy csokiba mártott tűvel mintákat húzhatunk, így márványos lesz a mézeskalácsunk!

2017. dec. 10. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Vegyél egy ilyet, ha van még rá idő, nagyon könnyű vele díszíteni. Citromlé helyett jó az ecet is a mázba, de ha nem akarsz sokat vacakolni, bekenheted az egész figurát terülőmázzal, és tehetsz rá dekorgyöngyöket, különböző formájú szórócukrokat. Ha a mázkutyulással se akarsz vacakolni, vannak kész, különböző színű mázzal töltött dekortollak, pl. az Oetkernek.


[link]


[link]


[link]

2017. dec. 10. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! :)
2017. dec. 10. 23:19

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!