Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gluténérzékeny vendégnek mit...

Gluténérzékeny vendégnek mit főzzek?

Figyelt kérdés
Hús? Köret? Teljes menü is érdekel. Köszi.
2018. jan. 22. 12:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nézd vissza Kasza Tibi videóit, rengeteg jó gluténmentes kaját találsz az oldalán. (Nem vagyok fan, de mindig az orrom elé kerül FB-n.)


Komolyra fordítva: bármi olyat készíthetsz, amit ti is esztek, de neki vásárolj gluténmentes lisztet, vagy tésztát, stb. Ha nem akarsz kétszer pepecselni, akkor egyétek aznap ti is a gluténmenteset. Ártani nem árt.

2018. jan. 22. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
93%

Húst bármit csinálhatsz, amiben nincs liszt, prézli vagy hasonló - azaz egy sülthús minden gond nélkül megy.

Körítésnek krumpli, rizs lehet, salátákból bármi.


Amit ki kell hagyni, az a liszt, és a lisztböl készült élelmiszerek. A gluténmentes liszttel jobb vigyázni, mert nagyon másként viselkedik, mint a megszokott.


De ha megírod, kb milyen ételeket tervezel, tudok segíteni abban, hogy van-e benne glutén vagy sem.

2018. jan. 22. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Arra vigyázz nagyon, hogy minden gluténmentes legyen, tehát mondjuk egy bolti salátaöntet, fűszerkeverék, margarin, stb. is tartalmazhat glutént.
2018. jan. 22. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

- nyers-főtt zöldség-gyümölcs bármi

- lisztek: kukorica-, rizs- nyugodtan (a sütinél érdekesen viselkedik)

- natúr tejtermékek, kefir, túró, vaj, sajt mehetnek

- sima szárított zöldfűszerek is

- minden, amin egy áthúzott gabona szerepet (pl. kenőmájas, meg csomagolt sonkákra szokták ütni)

- tojás, olaj...


Ami nem:

- búza, árpa, rozs, zab

- sör

- feldolgozott élelmiszerek (pácolt hús, hurka, stb.)

- ízesített joghurt...

- fűszerkeverékek (pl. "grillpác", meg ilyesmik)

- fagyasztott árukat is érdmees kerülni

2018. jan. 22. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Igazán hasznosak a válaszok.
2018. jan. 22. 15:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Most már késő, de ha valaki esetleg visszanézi: arra is vigyázni kell, hogy a főzőedényekről, különösen a fakanálról ne kerüljön egy szemernyi glutén se az ételbe. Ha el is van mosva a fakanál, sajnos akkor is lehet rajta egy kicsi gluténmaradvány és kész a baj. Nem minden lisztérzékenynek lesznek tünetei kis mennyiségű gluténtől, de elvileg egyiknek se tesz jót, minden kenyérmorzsa maradandó kárt hagy maga után.
2018. febr. 5. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!