Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Sütés, főzés

A kérdés

Hogyan lehet leveles tésztából sütit sütni ugy, hogy ne szaradjon ki a tészta?


  febr. 13. 17:15  Privát üzenet  

A válaszok
TR75 nevű felhasználó válasza:

Nem sok konkrétumot írtál, de lehet például tojással vagy olajjal/vajjal/zsírral/margarinnal megkenni a felületét sütés előtt (olajjal/vajjal/zsírral/margarinnal akár közvetlenül sütés után is). Lehet játszani a sütési hőfok-sütési idővel is (kicsit magasabb hőfok kevesebb idővel kombinálva). Ha te magad készíted a tésztát, akkor kicsit emelheted a zsiradék mennyiségét a tésztában dagasztáskor, rakhatsz egy kis főtt krumplit/burgonyapelyhet is a tésztába. Sütéskor alufóliával is letakarhatod a tésztát (nem a teljes idő alatt, hanem amikor már kezd barnulni a tészta), az is lehet megoldás, ha letakarva is hagyod kihűlni.

A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/5Időpont febr. 13. 17:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nehéz korrekt választ adni, mert ezek a konyhakész tésztalapok csak kényelmi termékek, és a belőlük készített sütik csak frissen fogyasztva finomak.Másnapra kiszáradnak, töredeznek. Ha pedig párás helyen tároljuk gumis lesz az állaguk, lehet, hogy nem fog töredezni, de nem is finom.

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/5Időpont febr. 13. 18:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen

# 3/5Időpont febr. 13. 18:39 Privát üzenet
Otthon igen szr, 10/9 nem is lett jó süti belőle, itt a Denneres pl. király, nem szárad ki, nem gumis, és még 3 nap múltán is ehető sütit tudsz belőle csinálni :)

A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/5Időpont febr. 13. 21:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek

# 5/5Időpont febr. 20. 18:45 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Miért van mindig erősen élesztő íze a kelt tésztából készült sütieimnek?
A tesco külső üzletsoránál van kínai éttetem sherry vagy valami ilyesmi. A sült tészta milyen tésztából készülhet? Nem sima spagettinek tűnik.
Ti milyen tésztából készítitek a mézeskalácsot?
Fodros tésztából lehet mákos tésztát készíteni? Más lenne az íze?
Ezt ami a képen van, milyen tésztából csináljam meg?
Leveles tésztából sajtosrúd. Hogyan?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Sütés, főzés rovatból








Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!