Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A baratnom szuletesnapjara...

A baratnom szuletesnapjara szeretnek sutni neki egy gyumolcstortat, ehhez szeretnek jol bevalt receptet kerni, van valakinek ilyenje?

Figyelt kérdés
Bevalt recepteket,hasznos tippeket is szivesen fogadok,mert sosem sutottem meg ilyet. :)
2018. márc. 7. 22:06
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
A gyümölcstortát nem sütik.
2018. márc. 7. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
42%

A legegyszerűbb gyümölcstorta, az a piskóta, puding, gyümölcsök, tortazselé fajta. Ezt nem lehet elrontani és mindig sikere szokott lenni :)

[link]

Ez ugyan vaníliakrémet ír, de ha egy sima vaníliapudingot főzöl is ugyanolyan jó lesz.

2018. márc. 7. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
60%

Nem tudom csináltál-e már piskótát, sokan félnek tőle, pedig a legegyszerűbb dolog a világon. Az én gyümölcstortám piskóta alapú:


Első lépés: Összekeversz 4 tojás sárgáját, 4 kanál vízzel, kevés cukorral, késhegynyi sütőporral és annyi lisztel, hogy se túl sűrű, se túl lágy massza ne legyen. Ezután a felvert 4 tojás fehérjét, egy szélesebb lehetőleg fakanállal összekevered. Egy kerek sütőformát, vagy ha ez nincs, akkor egy magasabb tepsit vajjal kikensz és a masszát beleöntöd, majd az előmelegített sütőbe teszed.

Pár perc alatt kész, akkor jó, amikor már érzed a piskóta illatát. Kb 10-15 perc múlva tűpróbát csinálsz, ha ráragad a tészta, akkor még sütöd, de általában ilyenkor már jó.


Második lépés: Vaníliás pudingot, bár fél liter tejhez írja, egy kicsivel több tejjel felfőzöd. Rajta van a csomagoláson, de ez is egyszerű: A port először hideg kb. 2 dl tejjel simára kevered. ( A porhoz, folytonos kevergetés mellett, öntöd a tejet)A maradék tejet felforralod, majd takarékra veszed és beleöntöd a tejjel kikevert port és még lassú tűzön pár percig összefőzöd kb 3 perc.

Ezután kicsit vársz, hogy hűljön a puding, de ne túl sokat, mert akkor nem tudod egyenletesen a piskótára önteni. Szóval ráöntöd a piskóta tetejére.


Harmadik lépés: Kedved szerint gyümölcsöt halmozol rá: Eper, ribizli,málna.

Negyedik lépés: Majd ezután 2 csomag piros zselatint, a puding porhoz hasonlóan felfőzöd, csak itt tej helyett vizet használsz és még melegen ráöntöd a gyümölcs tetejére. ( Nem szabad sokat várni vele, mert hamar megdermed)

Majd, amikor már kihűlt a hűtőbe teszed, hogy jól rádermedjen. Jó étvágyat! :)

2018. márc. 7. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
44%

Az előző válaszoló egy jó tippet adott!:)


Piskóta: Nagyon finom és egyszerű torta, igazából kell hozzá egy olyan forma, de ha nincs formád, akkor vegyél egy ilyen piskóta alapot valamelyik boltban, csak vigyázz, mert annak az íze szárazabb és gagyibb:)

De alapból a piskóta sütése egyszerű, én sem értem miért félnek tőle.

Esetleg próbálj alapot sütni tepsiben.


Krém: Nem csak vanília pudingot tehetsz rá, hanem túrókrémet is


Gyümölcsből pedig SOSE vegyél konzerveset, se fagyasztottat! Nagyon elrontják a süti ízét.:( A friss a legfinomabb! Főleg ha eperről van szó!


Sok sikert!

2018. márc. 7. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
48%

Gyümölcstorta, ahogy én készítem több, mint 30 éve, heti gyakorisággal, így ki merem jelenteni, hogy bevált. Akinek eddig megírtam, mindenki elégedettségét fejezte ki.

Piskóta alap gyümölcstortához:

HV: 14 deka liszt, 14 deka cukor, 2 tojás, 1 teáskanál sütőpor, fél deci olaj, fél deci melegvíz.

A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket egy csipet cukorral kemény habbá verem.

A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverem, majd beleteszem az olajat és a melegvízet, majd apránként a sütőporos lisztet.

Végül óvatosan hozzákeverem a kemény tojáshabot.

A bordás tortaformát alaposan kikenek zsiradékkal, hogy minden bordát , mélyedést érjen. beszórom liszttel. A felesleget a csap fölött lerázom.

A közebébe öntöm a piskótamasszát és hagyom egyenletesen elterülni.

Előmelegített kb 180 fokos sütőben, kb 12-15 percig, tűpróbáig sütöm.

kivajazok egy tálat (amiben maradni is fog ) és ezzem beborítom a kisült piskótát. Azonnal megfordítom, hogy a forma felül legyen.

Beborítom jó vizes konyharuhával és hagyom gőzölögni.

Néhányszor megütögetem egy kés nyelével a tetejét és körbe is.

Pár perc múlva könnyedén le lehet emelni a sütőformát.


3 deci tejből, 1 csomag pudingporból sűrű pudingot főzök, és ezt öntöm a torta mélyedésébe.

A gyümölcs tetszőleges, nyáron frissből, ilyenkor pl őszibarack konzervből, vagy pl narancs-kivi párossal készítem, de bármely aprómagvas gyümölcs is jó. (ha fagyos, akkor időben ki kell engedni, és le kell csepegtetni a bogyósokat, meggyet stb )

A lényeg, hogy ízlésesen dekoráljuk ki a gyümölcstortát.

a legvégén tortazselével vonom be, többnyire színtelennel, mert így érvényesülnek a színek is.

A zselé zacskóján rajta van a felhasználási útmutató.

kb 1 óra alatt kész, egyszerű és nagyon finom.

Nem fogod megbánni, ha kipróbálod.

Sok sikert :)

2018. márc. 8. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem teljesen igaz,hogy nem kell sutni..A piskota nem suti meg magat!:)

Koszonom a valaszokat es a tippeket! :)

2018. márc. 8. 17:48

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!