Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sima rizsből rizottó?

Sima rizsből rizottó?

Figyelt kérdés
Abból is lehet? Milyen lenne?
2018. márc. 22. 15:23
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Sajnos kell hozzá a spéci rizs, s precíz főzési technika.

Ehető lesz abból is az étel, csak nem olyan, mint az eredeti olasz. Rizibizi és hasonlók nem azonosak a rizottóval, mint sokan hiszik.

2018. márc. 22. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Megcsinálni megtudom, csak a rizs minőség miatt kérdeztem. Köszi a gyors választ
2018. márc. 22. 15:41
 3/10 anonim ***** válasza:
35%
Mindig abból főzöm és jó lesz.
2018. márc. 22. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet ebböl is csinálni, de a végeredmény nem lesz ugyanolyan. HA nincs másmilyen, akkor próbáld meg, hoyg neked ízlik-e így.
2018. márc. 22. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
56%
Nem lehet.
2018. márc. 22. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Faluban élek, most megkivántam de itt nem lehet rizottó rizst kapni:) De majd holnap csinálok :))) rántott májjal :)
2018. márc. 22. 16:41
 7/10 anonim ***** válasza:
97%

Jó étvágyat hozzá!

Szóval az olyan, mint a marhapörkölt pulykahúsból.

Ehető lesz, még finom is, csak marhapörkölt.

Az meg nem rizottó, amit készíteni fogsz.

2018. márc. 22. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Úgy értettem rendesen rizottó rizsből.
2018. márc. 22. 17:11
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha betartod a rizottó készítés szabályit, nagyrészt lehet kompenzálni a technológiával a fajtabeli különbségeket.

Kb 80% múlik a technológián, 20% a rizs fajtáján.

Rizottó rizsből is lehet olyat "alkotni" hogy köze nem lesz a rizottóhoz, meg sima fényezetlen A-ból is csinálok olyan rizottót, hogy egy vakteszten 100-ból 1 ha akad, aki felismeri, hogy az nem rizottórizs.

2018. márc. 23. 05:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 bumbi02 ***** válasza:
Ha nincs más, meg lehet próbálni simából is, nagyon sok étteremben kaptam már így. Egyből meg lehet mondani a különbséget, de ha jó a technikád, akkor kompenzálhatod a rizs milyenségéből fakadó hátrányt. A rizottó rizsek (főképp a carnaroli) sokkal magasabb keményítőtartalommal rendelkezik, és ezért jobb belőle a rizottó.
2018. márc. 23. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!