Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen köretet készítsek...

Milyen köretet készítsek rizsből, ha már unom a párolt/pirított/zöldséges rizst?

Figyelt kérdés
Imádom a rizst, de újítani szeretnék. Tipp?
2016. jún. 8. 11:43
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
Főzd meg jó puhára, majd amikor már kihűlt, gyúrd össze tojással, fűszerekkel, és krokettet formázva belőle, zsemlemorzsába forgatva megsütöd. Akár még egy vadas mártással, tejfölös fokhagymás mártással, sajt mártással is meglocsolva, köretként jó...
2016. jún. 8. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

Tojásos rizs? Kínaiban szoktak adni köretnek és marha egyszerű elkészíteni.

Megpárolod a rizst, majd közepes lángra visszarakod, felütsz 2-3 tojást azt gyorsan elkevered és folyamatos kevergetés mellett addig sütöd, amíg a tojás kemény rántotta nem lesz. Pirított zöldséggel lehet bolondítani, esetleg egy kis szójaszósszal, ha thai beütést szeretnél. Finom, gyors és laktató. Köretnek és főételnek is szoktam fogyasztani.


Illetve van a rizottó és rizseshús is.

2016. jún. 8. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igombás/paradicsomos/pesztós rizottó, vadrizs, szezámmagos rizsgombóc, barna rizs
2016. jún. 8. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Curryvel, kurkumával, teljesen más ízt, színt érsz el,érdemes kipróbálni.

És persze a zöldségfélék tárháza kifogyhatatlan.Spárga, brokkoli,cukkini,, édesburgonya, gomba... stb.

2016. jún. 8. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
82%

Ez érdekes nekem, mivel a feltétnek kell szórakoztatónak lenni, a rizs lehet unalmas. De mások vagyunk, ami nem baj.

Első körben még a rizsfajtákkal is lehet játszani, jázmin, némi vadrizs, barnarizs ezek eleve mások, mint egy sima olcsó fehér rizs.

S persze készíthetsz rizottót, millióféle zöldség belekeverhető, répa, borsó, gomba, bambuszrügy...

Nekem a rizs sokszor egytálétel, szintén zöldségekkel, valamint szójaszósszal, esetleg paprikakrémmel.

A kurkumától szép sárga lesz a rizs s ízesít is eme fűszer, de én inkább curryt vagy dahlt készítek a rizs mellé, úgy tűnik számomra tökéletesnek. Végülis ezt meg lehet tenni akkor is, ha van feltét, kevesebb dahl megy a rizsre s ahhoz eszed a feltétet. Ha ez nem túl bonolyult, de mivel kevés kell a szószféléből, többször eheted.

Speciel én tojással, kis olajos maggal elkeverve, mikróban percek alatt elkészítve is nagyon szeretem a rizst, de a párom konkrétan utálja (pedig ő a nagy rizses), nem tudom, mások hogy állnak az ilyesmihez. Zsírban sütve még nem próbáltam effélét, az első hozzászóló ötletet adott :)

2016. jún. 8. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A sajtos rizsgombóc is isteni finom. Főtt rizs,tojás, fűszerek, reszeltsajt, formázható legyen massza.Füstöltsajttal még finomabb. panír, és gyorsan aranybarnára sütni.

Ez is mártásokkal, paradicsomszósszal, (kecsappal ) vagy egy tál friss salátával önálló kajaként is megállja a helyét.

2016. jún. 8. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
sushi
2016. jún. 8. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!