Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem tudom mit süssek. Estére...

Nem tudom mit süssek. Estére kellene valami finom krémes süti!?

Figyelt kérdés
Segítség. Van itthon. Puding, alma, körte, meggy. Én valami gyümölcs torta szerűségre gondoltam, de sütiben.
2010. jún. 19. 12:18
 1/3 anonim ***** válasza:
53%

Egyensúly tésztát csinálsz...

( [link]


És csinálsz egy nagyon sűrű vanilia pudingot( margarin, cukor, vanilia kivonat még +)aztán hagyod álni... reszelsz le megpucolt almát és cimettel és cukorral pépesre párplod...

a kihult tésztát félbevágod majd megkenyed baracklekvárral összekevelt barackpálesszal( nagyon ficsi, de el is hagyhatod belőle a PÁLESZT)utána egy réteg alma pűri max 1 centi utána a puding aztán megint puri és ra tészta másik felét... a végén a tejszín habot felvered habbá hozzá kevered a megmaratt vanilia krémet és ezzel borítod le.....


SZÓLY MIEN LETT :D:D:D:D:D

2010. jún. 19. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Krémes süti

Hozzávalók:

8 tojás,

30 dkg cukor,

5-10 vaníliás cukor,

1 liter tej,

1 kocka margarin,

9 evőkanál liszt.


A tojás sárgáját jól elkavarjuk a cukorral. Megolvasztjuk a margarint, kihűtjük, majd azzal is jól elkavarjuk. Utána a liszt meg a tej következik, úgy adagoljuk, hogy egyszerre fogyjon el.


Nem kell megijedni egy nagyon folyékony masszát kapunk. A végén még a keményre felvert tojásfehérjét szépen óvatosan belekavarjuk. Mikor mindent szépen jól elkevertünk, akkor egy kikent, belisztezett tepsibe öntjük és betesszük a sütőbe.


Addig sütjük míg a teteje szép aranybarnára sül és ha megmozdítjuk a tepsit akkor már egyáltalán nem vagy csak nagyon keveset mozog a közepe. Kivesszük és megvárjuk amíg kihűl csak aztán szeleteljük!


Ne csodálkozz,de 4 cm krém lesz az alján,nagyon finom és nagyon egyszerű.

2010. jún. 19. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Meggyes sütemény

* Az öntethez

2 csomag tortazselé

0,5 liter meggykompót lé

* A töltelékhez

25 dkg kimagozott meggy

2 pohár tejföl

3 evőkanál kristálycukor

3 dl tej

1 csomag vaníliás pudingpor

* A tésztához

1 db tojás

egy csipetnyi sütőpor

20 dkg finomliszt

8 dkg porcukor

10 dkg Rama Sütőmargarin


Elkészítés


A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk, és kikent sütőlapra tesszük.


Külön megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.


Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon.


A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és tálaljuk.

2010. jún. 19. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!