Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vegák/vegánok, meg mindenki...

Vegák/vegánok, meg mindenki más, aki képben van - zöldségnyárs?

Figyelt kérdés

Elöször is kérem, ne tetesse át senki a kérdésemet a vega topikba, mert nemcsak nekik szól a kérésem. (KÖSZI!)

A gondom az, hogy már többször próbáltam csak zöldségek felhasználásával "saslikot" készíteni, de nem vagyok vele teljesen elégedett.

A zöldségeket (ma gomba, paprika, padlizsán,cukkini) elöre megsózom, füszeres olajjal lekenem és legalább egy óráig pácolom, utána kezdem sütni. Sütöttem már hagyomßasnyos formában is, ma csak egy minisütö állt rendelkezésemre, ezért kis tornyokat készítettem (alul padlizsán, aztán paprika, gomba, felül cukkini) és úgy sütöttem meg.

Minden esetben a zöldségek megpuhulnak rendesen, de az egész íztelen marad, függetlenül attól, hogy elöre ízesítem, pedig ma már azt hittem, böven túl lesz füszerezve, mégis olyan lett, mintha nem csináltam volna semmit vele.

Ezért szeretnék tapasztalatokat, tippeket kérni, mit tudnék változtatni, mi lehet a gond, amiért nem lesz igazán jó.

(Nagyon kérem, az olyan válaszokat, hogy tegyek hozzá húst, illetve hogy a saslik húsból áll, mellözzék, akik ezt írnák, ez most nem az, amire kiváncsi vagyok)

A segítö válaszokat elöre is köszönöm.



#ízesítés #zöldségnyárs #saslik zöldségekkel
2018. aug. 5. 16:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy nincs kedvem hosszú válszokat írogatni, de itt mindent megtalálsz:

zizikalandjai.com

2018. aug. 6. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, de az adaott oldalon nem találok egyetlen olyan receptet sem, ami passzolna a kérdésemhez.

Ha tudnál konkrét linket adni, az tényleg segítene!

2018. aug. 6. 10:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Én mindig sütőben készítem,és nagyon finom szokott lenni. Olíva olajjal és grillfűszerrel, pici sóval készítem. Cukkinit, gombát, lila hagymát, répát teszek rá. Talán a padlizsán és a cukkini együtt túl 'lédús' és leáztatja a fűszert.
2018. aug. 9. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket. Te sütés elött vagy után füszerezed?
2018. aug. 9. 13:28
 5/6 Skatebird válasza:

Nem tudom a tejtermék kizáró ok-e, ha igen, bocs.

Natúr joghurtba fűszerek: sok fokhagyma, só, bors, bazsalikom, oregano, kevés vegeta

Ezzel bekekenem sütés előtt, becsomagolom aulfóliába (fólia aljába pár csepp fűszeres olaj). Ha a sütőben jól összeértek az ízek, a végén kibontom, és visszateszem még pár percre, hogy picit meg is piruljon, (esetleg megszórom sajttal)

(a hagymát és a paradicsomot, mindig egymás mellé teszem, mert nagyon szeretem, ha összesülnek;)

jó étvágyat!

2018. aug. 9. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi neked is, elvileg tejterméket nem használok, de az ötletet ettöl még tudom hasznosítani megfelelöen módosítva.
2018. aug. 10. 15:38

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!