Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldborsófőzelék mellé leves/f...

Zöldborsófőzelék mellé leves/feltét? Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

2018. aug. 28. 06:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%

Gulyásleves, Zöldborsó főzelék, Stefánia vagdalt

Csimbók leves,......, Sajtos omlett

Krumpli leves,......, Bundás virsli

2018. aug. 28. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
50%

Zöldségleves vöröslencsével

[link]

Sült csirke

[link]

2018. aug. 28. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

1-es: mi az a csimbók leves?

2-es: a vörös lencsét is áztatni kell, mint a simát? MEnnyire más az íze?

2018. aug. 28. 07:50
 4/12 anonim ***** válasza:
86%
Én levest nem kínálnak melle, feltetnek egybe sült hús akar hidegen, sült csirkecomb, fasirt, sült szalonna vegetáriánus feltetnek zöldséges tojás lepény, japán omlet, esetleg zoldseg fasirtokamit én szeretek hozza
2018. aug. 28. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
77%

Zöldséges tészta leves,

Zöldborsó főzelékhez jó: sült/rántott hús, tükör tojás, bundás kenyér, pár falat pörkölt is jó a tetejére.


Az biztos, hogy lencse-levest nem főznék borsófőzelék elé, hiszen a bab-borsó-lencse gyakorlatilag ugyanaz az ételcsoport. Nálam nem jönne össze.

2018. aug. 28. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
68%
Levest nem adnék, de mellé grillezett, alapvetően fokhagymás hússzeletet igen.
2018. aug. 28. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
59%
Mi sajttal töltött pulykamellet szoktunk hozzá enni. (Aro márkájú)
2018. aug. 28. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
75%

Egyetértek a 4-el.

Főzelék mellé én sem adok levest, mert a főzelék egytálétel.

Feltét:

Pörkölt, tojáspörkölt, fasírt, sült virsli, sült hús, bundás kenyér, tükörtojás

2018. aug. 28. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi mindig tükörtojással szoktuk enni :) Valami könnyű levest ennék hozzá. Semmiképp sem gulyás jellegűeket. Pl. raguleves zöldségekkel, hússal, mivel a másodikban úgy sincs hús.
2018. aug. 28. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
75%

A Csimbók leves, Kötözött tészta leves.


Hozzávalók: 4 személyre

20 dkg liszt

2 db tojás

1 fej vöröshagyma

2 evőkanál zsír

1 csokor leves zöldség(2 sárgarépa,1 petrezselyem gyökér)

1 csokor petrezselyemlevél

1 db zöldpaprika

1 db paradicsom

só, bors

őrölt kalocsai paprika

esetleg ételízesítő


Elkészítés:


Liszttel, tojással és pici vízzel tésztát gyúrunk, szép simára dolgozzuk a gyúródeszkán. Tállal letakarva kicsit pihentetjük.


A zsíron megpároljuk az apró kockára vágott, vagy reszelt hagymát. Tűzről levéve beleteszük a piros paprikát. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, rákenjük a hagymás paprikás zsírt, majd ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal. Kétszer ráhajtva ujjnyi vastag csíkokat vágunk, s laza csomókra kötjük. Minden csomó után eltépjük a tésztát, addig folytatjuk, míg az összes el nem fogy.


Közben 3-4 liternyi vizet felteszünk főzni a megtisztított, karikára vágott leves zöldséggel, paprikával, paradicsommal és az összecsomózott petrezselyemlevéllel. Ebbe a lébe főzzük bele a csimbókokat, a kötözött tésztákat. A hagymás zsír maradékát a forró leves levével felengedjük és a leveshez adjuk. Ízlés szerint fűszerezzük.

A tészta akkor főtt meg, ha kettévágva a közepe már nem lisztes.

2018. aug. 28. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!