Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezek mennyire egészséges...

Ezek mennyire egészséges húsok: marha fehérpecsenye, sertés szűzpecsenye, kacsamell, pulykamell, csirkemell, lazac?

Figyelt kérdés
2018. szept. 11. 16:00
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Hogy mennyire egészséges, az attól függ, honnan származik. Nem mindegy pl. hogy ketrecben nevelkedtek a csirkék vagy szabadtartásúak. Nem mindegy, hogy mivel etetik és hol tartják az állatokat. A felsoroltak közül mindegyik lehet nagyon egészséges és nagyon egészségtelen is.
2018. szept. 11. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
35%
Nagyon.
2018. szept. 11. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
69%
Csatlakozom az elsőhöz. Ha jó a forrás, mind remek.
2018. szept. 11. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
A hús eleve egészségtelen, a vörös húsok (sertés,kacsa,marha) pedig a világ egészségügyi szervezet és a legjobb orvosok és dietetikusok szerint erősen rákkeltőek, kb mint az azbeszt és a cigaretta.
2018. szept. 11. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsónak: Viszont ha azt nézed, hogy növényi forrásokból mennyit kell fogyasztanod ahhoz, hogy pótold azt a pl. vas mennyiséget, amit hússal be tudnál vinni, már nem olyan egészségtelen (jó persze, vasat és sok egyebet is lehet pótolni tabletta formájában, de ezt most nem vettem bele). Ha heti egyszer főzök húst, semmi bajom nem lesz. Ezen kívül, még ha sok tejterméket, babot, csicseriborsót, stb. fogyasztok, akkor is nehéz bevinni annyi fehérjét, amit hússal lehetne. A vörös hússal kapcsolatban pedig megoszlanak a vélemények, egyik cikkben azt olvasni, milyen jó, másikban azt, hogy rákkeltő. És mindkettőt orvos mondja. Csak az egyik lehet igaz (bár ondoom az sem mindegy, milyen mennyiségben eszed), nekem szeély szerint nincs meg a kellő ismeretem ahhoz, hogy megítéljem, kinek van igaza.

2018. szept. 11. 21:47
 6/8 anonim ***** válasza:
47%
Ne butáskodj kérdező, a húsban szinte nincs is vas. A marhahús 100g-jában alig 2,5mg van, míg 100g bab 16mgt tartalmaz tehát a teljes napi szükségletet. Ez az összes hüvelyesre igaz. De nagyon sok van a zöld levelesekben és az olajos magvakban is.
2018. szept. 13. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
47%
A fehérje is butaság, 100g bab több fehérjét tartalmaz mint a csirkemell, a szója 30%-al jobb fehérjében, a szejtán pedig 4x annyit tartalmaz. Az olajos magvak a hússal megegyezően, a hüvelyesek nagyrésze is. A gabonák 60-70%-át tartalmazzák kb DE cserében mindegyik növényi forrás tele van értékes antioxidánsokkal rostokban gazdag és ásványi anyagokban amik a húsban nem találhatóak meg!
2018. szept. 13. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
67%
Na ez a bajom a vegákkal, és nélkül nyomják a hülyeségeket, ráadásul erőszakosan...
2018. nov. 21. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!