Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Halászléhez milyen lehet az...

Halászléhez milyen lehet az Afrikai harcsa?

Figyelt kérdés

Ha az alaplevet pontybol es harcsabol csinalom, de Afrikait tennek bele, mint halszelet, milyen izt adna neki?

Rantva finom ez a hal, de halaszleben nem tudom-

De ugy is ez lenne az elso halaszle, amit foznek, a ponyot sajnos nem szeretjuk.


Koszi



2019. jan. 30. 16:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Csináltam már belőle.

Hát, kicsit furcsa, annak aki megszokta a pontypatkót, de amúgy teljesen rendben van.


Mármint ha van egy király alaplé. Ízt... nem igazán ad neki. :) Sokkal inkább a lé ad a harcsának ízt.

2019. jan. 30. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ja, igen...

Ahogy az afrikai harcsának van a hasa, amin olyan fehér "hártya " is van, azt tedd külön. Kezeld külön, pl passzírozd bele a lébe, vagy rántsd ki, vagy ha belefőzöd a levesbe, akkor vagy negyedórával hamarabb tedd bele.

Mert sokkal keményebb.

2019. jan. 30. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
31%

Tökéletes lesz, mi generációk óta így csináljuk.

Kell a fenének a szálkás, iszapos ponty, keszeg, kárász meg a többi...ez csak a magyarság nettó hülyessége! Nemhogy még rántva, fulladozzon aki akar...Ezek max. alaplébe való halak!



Szóval a fenti halakból alaplét főzöl úgy ahogy kell, majd a leszűrt/passzírozott alaplébe aztán belefőzöd a szép filéket (afrikai harcsa, tőkehal, tengeri halfilé), erős pista és végül az elmaradhatatlan csiga vagy gyufatésztával tálalni!

Nyami!

2019. jan. 30. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
72%
Több ismerősöm is azzal készíti aki nem szereti az iszap ízű, zsíros hasú pontyot. Semmi nem szent írás, és gondolj pl. a vegetáriánusokra, akik később, felnőtt korukban tértek át erre az étrendre, de így is leutánoznak sok húsos ételt. Ezekre az ételekre azt mondják, hogy hogy lehet egy töltött paprikát annak nevezni, ha nincs benne darált hús? Nagyon könnyen, akinek úgy ízlik egye úgy, és nem követett el vele háborús bűnt. Semmi nem tilos, tehát miért ne lehetne halászlét készíteni akármilyen halból? Legfeljebb receptet újítasz, csak ne hívd Tiszai halászlének.
2019. jan. 30. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

OK, koszi mindenkinek.


Alapbol nem tennek bele pontyot sem, mi inkabb harcsasok vagyunk, ha mar allovizi halrol van szo. De az a helyzet, hogy nagyon felment az ara a harcsanak. Etteremben csak harcsa halaszlet eszunk. Esetleg korhelyesen.


Valoszinuleg meg fogom probalni, eloszor csak keves levest csinalok majd, es nem szeretnem belepasszirozni az afrikait, csak a tobbit.


Az iszap iz az, amitol en is tartok.

2019. jan. 30. 17:23
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
#4. voltam. Azt se felejtsük el, hogy a harcsapaprikás is egy magyaros étel, és ezért sem kizárható, hogy halászlének is kiváló lehet. Egyébként szürke harcsából szokták a paprikást, de az még drágább, ha számít a pénz.
2019. jan. 30. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Koszi mindenkinek.

Elkeszult. Ponty es harcsa aprolek az alap, a hal afrikai es sima harcsa. Egesz jo lett, annyi talan a kulonbseg, hogy az afrikai kicsit gumisabb volt.

2019. febr. 7. 12:08

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!