A barnarizst ti hogy főzitek? Ugyan úgy mint a fehéret? Pirítás és felöntés dupla annyi forróvizzel?
Figyelt kérdés
2019. febr. 7. 10:58
1/6 anonim válasza:
én nem pirítom, nem is mosom, csak felöntöm dupla vízzel és kész. ugyanúgy kell mint a fehér rizst de arra számíts hogy sokkal hosszabb ideig fő
2/6 anonim válasza:
Nem. A barnarizs lassabban fő meg és több folyadékot vesz fel.
Érdemes pár órára vagy akár egész éjszakát hideg vízbe áztatni. Az áztatás után le kell szűrni és átöblíteni. Háromszoros mennyiségű vízzel felönteni és egészen kis lángon, lefedve egy órát főzni, majd fél órát alaposan bebugyolálva pihentetni. Ez idő alatt a rizs teljesen magába szívja a vizet és megpuhul.
A főtt barnarizst ezután sokféleképpen lehet felhasználni.
Készíthetünk belőle salátát, köretet, friss vagy párolt zöldségekkel gazdagíthatjuk.
3/6 anonim válasza:
#2 nem kell bebugyolálni, annyira felesleges. főzd amíg megpuhul
4/6 anonim válasza:
A megfött barnarizs nem pattog szét? Eddig nekem vagy félnyers maradt, vagy felpattantak a szemek és nem túl szépen nézett ki.
5/6 anonim válasza:
#4.Ezért nem kell teljesen puhára főzni és bebugyolálva a saját gőzében pihentetni.😉
6/6 anonim válasza:
Köszi, akkor ki fogom próbálni. Kb mennyi ideig kell gözölni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!