Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell jó sült hekket...

Hogy kell jó sült hekket csinálni? (paprikás liszt)

Figyelt kérdés
Húsokat szoktam és azokat már kB tökéletesen eltudom készíteni, viszont halakat nem szeretem de jön vendég akinek ezt kellene. Szóval itt a tökéletes technikára lennék kiváncsi meg a legjobb arányra paprika liszt , illetve hány fokos olan hány percig STB , az irjon aki tapasztalt ezzel kapcsolatban.

2019. márc. 23. 06:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
2019. márc. 23. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam, hogy veszek hek törzset.

Kiolvasztom, megpucololm mert kindig marad benne bél darab.

Lekaprgatom a rajta maradt pikkelyt.

Bevagdosom 2 cm ent. Jól besózóm.


Utana konyharuhába tekerem, hogy leitassam róla a vizet. Ez fontos.


Aztán paprikás lisztbe forgatom.

Annyi paprikat teszek a lisztbe hogy legyen szine.


Frituba sütőm majdnem a legmagasabb hőfokon.

Viszont akármilyen egészsegtelen úgy a legfinomabb ha használt az olaj.


Es a legfinomabb hekk amit eddig probáltam az a sparos, atlatszo zacskos, kék felirattal.

Abban is van ketfele, a zacsin keresztül latni, hogy a hal kivülröl sötétebb szinű, nem pikkelyes.

Nem tudom az milyen, vagy csak meg van e nyúzva vagy de jobb.

2019. márc. 23. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat a sok helyesirási hibáért.
2019. márc. 23. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
87%

Pontosan úgy én is mint ahogy a 2-es leírta. Nekem nincs fritőzöm, de fontos, hogy a bő olajat jól felhevítsd és sercegjen mikor bele helyezed a halakat.

Én is színre, szemre keverem a lisztet, ha már olyan világos narancssárgás, akkor jó.

Én is leszűrt, használt olajban sütöm, halsütéshez mindig teszek félre, de abban utána már nem sütök mást.

Mindenképp ki kell olvasztani, mert be is kell irdalni, illetve sokszor nincs rendesen kibelezve és felvágva a hasa.

Én is a Spárosat veszem, árban is elég jó és szépek szoktak lenni.

2019. márc. 23. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
14%
Ügyesnek, gyakorlottnak kell lenni a konyhában.
2019. márc. 23. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
77%
#5. Te is így bújtál ki anyukád hasából, igaz? :-)
2019. márc. 23. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon jó leírás 2-es, köszönöm!
2019. márc. 23. 08:40

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!