Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hol rontottam el a tejbegrizt?

Hol rontottam el a tejbegrizt?

Figyelt kérdés

Nem vagyok otthon a konyhaban, de a tesoim nem voltak hajlandoak mast reggelizni igy megprobalkoztan vele.


A receptbol nem jottem ra, hogy eloszor forralom a tejet es utana adom hozza a buzadarat, vagy hozzaadom a buzadarat es utana allok neki forralni? En eloszor forraltam, viszont a vegen eleg csomos lett, kiszedegettem a csomokat, de hat ezt nem igy kellett volna.


Valaki megtudna mondani hogy most ez volt a hiba vagy mashol rontottam el?



2019. ápr. 6. 08:55
 1/9 anonim ***** válasza:
55%
Forrásban lévő tejbe kell tenni, jól csináltad. A csomósodást úgy tudod elkerülni, hogy főzőkanál helyett hagyományos kézi habverővel kavarod folyamatosan míg be nem sűrűsödik.
2019. ápr. 6. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Túl sok darát öntöttél bele valószínűleg, így hirtelen sűrűsödött be. Legközelebb próbálkozz kevesebbel, ne aggódj, hogy híg marad, meg fogja magát szívni a dara tejjel, így besűrűsödik. :)
2019. ápr. 6. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha a grízt összekevered a cukorral (és egy leheletnyi sóval) és úgy öntöd a tejbe, akkor nem fog csomósodni.
2019. ápr. 6. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig hidegen borítok bele mindent és folyamatosan keverem amíg be nem sűrűsödik. Mindig csomómentes lett eddig.
2019. ápr. 6. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
87%
Nem zutty, beleöntöd az egészet, hanem ha felfő, lassan adagolva, szórva adod hozzá, közben folyamatosan kavarni kell.
2019. ápr. 6. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
79%

A hideg tejbe öntöm a grízt (1 evökanál gríz 1 dl tejre), pici sót, meg 1-2 evökanál cukrot és kevergetve felforralom, amíg besürüsödik - kb 10 perc.

Ha a forró tejbe teszed a grízt, akkor igen nagy eséllyen csomósodik össze és nem lesz elöbb kész.

2019. ápr. 6. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
33%
Van itt mindenféle praktika, de kb egyiknek sincs hozzá köze. Az a lényeg, mikor belerakod a búzadarát a tejbe, rögtön el kell kezdeni kevergetni, mert akkor lesz csomós, ha elkezdenek megduzzadni a szemek és nincsenek szétkeverve, így összetapadnak.
2019. ápr. 8. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
67%
#7. Én épp ezért írtam a kézi habverőt, mert azzal jobban el lehet egyengetni, és írtam azt is, hogy folyamatosan kell kevergetni. Én rántást, habarást is mindig a "rugós" keverővel csinálom, és sosem csomósodik be.
2019. ápr. 8. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Hidegen kell a grízt beleönteni.

1 L tejhez maximum 2,5 dl gríz.


A tűzről még egy kicsit híg állapotában kell levenni.


50F

2019. aug. 10. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!