Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Huslevest hogyan? Dinszteltem...

Huslevest hogyan? Dinszteltem hagymat ra a csirkemell sok zoldseg felontottem vizzel 30perc mulva krumpli es ujabb feloramulva kesz a csirkemell szaraz lett. Mikor kellett volna belerakjam, ti mikor szoktatok?

Figyelt kérdés
2019. máj. 8. 19:34
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Jezusmaria el se olvasom.... nem kell bele krumpli nem jo a csirkemell... mi van veletek? 8,5honapos fiamnak fozom es a csaladnak tehat neki ezek kellenek... egyebkent nagyon finom lett csak a hus lett szaraz...
2019. máj. 9. 08:06
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg komolyan kérdezem: hol olvastál ilyet, hogy húslevest úgy kell készíteni, hogy először megdinszteled a hagymát? Sima csirkemellből soha nem lesz igazi húslevesed amúgy sem.

Szerintem is kettőt lapoztál a szakácskönyvben.

Húsleves nagy vonalakban, mivel kérdezted: felteszed hideg vízben főni a csontos disznó, marha, vagy csirke- tyúkhúst. Ahogy kezd forrni, leszeded a tetejéről a habot. Amikor már nem habzik, bezöldségeled (ebbe sok zöldségféle belefér, akár egy szem burgonya is, fehérrépa, zeller, sárgarépa, karalábé, karfiol, bármi, ízlés kérdése), fűszerezed és kis lángon hagyod főni legalább másfél órát. Nagyjából ennyi a lényege. A te verziód nem húsleves.

2019. máj. 9. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok: 11-es válaszodra annyi, hogy a kisfiadnak veszel ki belőle (mellből), zöldségekkel együtt, a többit a családnak. (Ezt csak utólag olvastam, nem láttam, hogy te írtad, hogy a 8 hónaposnak (is) szánod).

A lényeg, hogy a húsleves úgy készül, ahogy írtuk többen is, dinsztelt hagyma nélkül.

2019. máj. 9. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Répa, gyökér, zeller, karalábé, húsos csont, szemesbors, só, késhegynyi sáfrány, késhegynyi szerecsen dió. Beleqrod a fazékba, felhúzod hideg vízzel, épphogy gyöngyözve megfőzöd úgy 2 óra alatt és olyan jó lesz, hogy azt külön meg kell gyónnod a tisztelendő úrnak. :p
2019. máj. 10. 05:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim válasza:
100%
Csirkemell mindíg hamar száraz lesz, grillcsirkénél is az a legszárazabb, pörköltben is. Nem egy szaftos hús. Személy szerint nem a kedvencem, szívesebben eszek combot, szárnyat. Húslevesbe nálunk is ritkán került, ha egész csirkét vettünk a melle ment a sütöbe. Gyereknek meg édesmindegy hogy mell- vagy combhús, meg kell tisztítani neki, apróra vágni/szétnyomkodni és dolog elintézve. Ha pedig már 8 hónaposan követeli a mellhúst az kicsit gáz.
2020. okt. 26. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim ***** válasza:
47%

9. Nem e

A klasszikus húslevesbe sosem teszünk krumplit, csak sárgarépát, zellert, gyökeret.

A tesódnak van igaza, de mindenki azt csinál, amit akar.

Anyukád hogy főzte?

Szerintem is sertésből a legjobb, én az orját szeretem a legjobban. Ha csirke, akkor szárny, nyak, aprólék.

2020. okt. 26. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 anonim ***** válasza:
75%
Anyukám is tett és tesz bele krumplit, anyósom is, sőt a 98 éves nagymamám is. Tesóm nem tudom kitől szedte, hogy nem kell.
2020. okt. 26. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 anonim ***** válasza:
79%

A krumplit akkor ajánlják, ha véletlenül sós lesz a leves. Egyébként meg zavaros lehet, ha szétfő a krumpli.

A kérdező egyébként ragulevest csinált, az is finom, de nem húsleves.

Húslevesbe nem rakunk dinsztelt hagymát.

2020. okt. 26. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 anonim ***** válasza:
17 vagyok, most úgy megkívántam, hogy már rotyog is:D
2020. okt. 26. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Legközelebb úgy főzd meg, ahogy a 12-es írta. Ha szeretitek benne a krumplit is, tegyél bele nyugodtan, el nem rontja.


A kisfiadnak a főtt cs.mellét: mivel eléggé szálkás, száraz hús, apróra darabolod, mégpedig a hús szálát keresztbe, kb. fél cm-es darabokra. Összetöröd a főtt zöldségekkel, akár még lehet bele a krumpliból is, és meglocsolod a húslevessel olyan pépesre, hogy a pici könnyen le tudja nyelni.


A saját részetekbe még egy kis apró szemű tésztát (eperlevél) vagy cérnametéltet főzzél, de ehhez végy ki egy külön kis lábasba 1-2 merőkanál levest, és a tésztát csak abba főzd meg, különben az összes levesed zavaros lesz.

2020. dec. 20. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!