Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemellet baconbe tekerve...

Csirkemellet baconbe tekerve meddig sussem sutobe? Vagy serpenyobe jobb lenne? Honnan tudom, hogy jo? Esetleg valami fuszerezesi tanacs?

Figyelt kérdés
Koszi elore is:)
2019. máj. 27. 10:57
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

Szia.

Szerintem sütőben süssd. Először alufóliával takard le, süssd úgy 45percig kb, aztán szedd le a fóliát, és tekerd kicsit feljebb a hőfokot. kb 10percig süsd még.

Én így szoktam. Esetleg még locoslj rá egy kis vajas zöldfűszeres cuccot, hogy ne legyen száraz.

Só,bors, fokhagyma elég a fűszerezéshez. Sóval bánj óvatosan, mert valószínűleg a bacon is sós.

2019. máj. 27. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
58%

Szia, én a mellet kicsit kiklopfolnám, mint a rántott húshoz és enyhén befűszerezném mindkét oldalát grillcsirke fűszersőval (ízfokozó mentes!).

Ráfektetném a bacont és szépen felgöngyölném, fogpiszkálóval megszúrnám.

Tepsibe kevés olajat öntenék és beletenném a husikat. Alufóliávaé lefedve 170 fokon sütném kb. 40 percig, majd levenném a fóliát és 200 fokon rápirítanám a tetejét. Ha hústűvel megszúrod és puha a husi, jó.

2019. máj. 27. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
85%

Barárom, a fenti tanácsokat csak akkor fogadd meg, ha kiszáradt húst akarsz!

40 perc egy csirkemellnek??? Ezért volt jó régen a nőknek a háztartási ismeretek óra...tanultak is valami főzés-szerűséget.



A baconos felgöngyölésnél hirtelen kell lepirítani a csirkét, pici olaj kell csak, mert a baconból fog még zsiradék kisülni.

Tapadásmentes serpenyőben süsd amúgy is.

Ha ropogósra sült a rajta lévő bacon, tuti, hogy a hőközléstől a belseje is már elkészült.

Érdemes kisebb falatokat (kb. ujnyi vastag és kisgyermek tenyérnyi nagyságú) csinálni.


MAXIMUM 5-8 PERC oldalanként.:)


*egy szakács

2019. máj. 27. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
72%
Szakácsként elég cink, ha a göngyölt húst oldalanként akarod sütni :D
2019. máj. 27. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
96%
Jól mondta serpenyőbe hamar megvan ès át kell forgatni . A sütő fogyaszt kiszárít felfűti a lakást aztán lehet azt is takarítani .
2019. máj. 27. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Haaaat. Most tanacstalan lettem.:D de koszonom a valaszokat. Igazabol, mind hasznos.
2019. máj. 27. 13:56
 7/10 anonim ***** válasza:
64%

A begöngyölítés/baconba tekerés nem csak henger forma világú lehet, főleg nem egy háztartási konyhában, ahol a fine dining tálalás az utolsó szempont...:D

Kedves trollkodó hozzá nem értő, tehát a leírás helyes.

2019. máj. 27. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is a serpenyôre szavazok. Én mustárral kenném a húst + bacon. Sózni nem kell.
2019. máj. 27. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Csirkemellnek sütőben bőven elég 30 perc sütés letakarás nélkül, ha elő van sütve 20 perc is elég.
2019. máj. 27. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Zacsko lett a vege, valami 7 fuszeres keverekkel. Angol szalonnaval korbe. Zoldbors martassal es nudlikkal. Barataim, szerintem isteni lett:) de koszonom mindenkinek.
2019. máj. 27. 21:27

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!