Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Irnatok nekem legyszi finom...

Jokedv kérdése:

Irnatok nekem legyszi finom és egyszerü almas pite receptet? Köszönöm elöre is

Figyelt kérdés
2019. jún. 5. 10:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Almás pite


Hozzávalók a tésztához:


40 dkg liszt,

25 dkg puha vaj (vagy 20 dkg zsír)

1 csipetnyi só,

1 nagy egész tojás,

1 cs sütőpor,

2 evőkanál tejföl.



Töltelék:


1kg lereszelt alma


alma édességétől függően, kb. 2-4 evőkanálnyi cukor


Ízlés szerint őrölt fahéj


A tetejére 1 tojássárgája


Elkészítés:


Az almát megpucolom, lereszelem és kinyomkodom a levét.

A lisztet összekeverem a sütőporral és a sóval, majd összegyúrom a többi hozzávalóval. Két részre osztom.

Majd a tészta felét kisodorva tepsibe rakom, egyenletesen ráteszem a kicsavart reszelt almát, megszórom a fahéj és cukor keverékével. Kinyújtom a tészta másik felét és ráhelyezem, megszúrkálom a tetejét, és megkenem tojássárgájával.

180C° fokos sütőben szép arany színűre sütöm.

A tepsiben hagyom kihűlni.

Jó étvágyat hozzá!

2019. jún. 5. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
82%
#1. Elfelejtettem írni, hogy az alma megpucolva, és lereszelve legyen 1 kg, így is sok levet enged, amit azonnal meg lehet inni, de ha van bőven almám, akkor kicsavarva szoktam kimérni az 1 kg-ot.
2019. jún. 5. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Én egy szabvány gáztepsihez:

50 dkg finomliszt

25 dkg vaj

2 db tojássárgája

1 citrom lereszelt héja

0.5 csomag sütőpor

3 vaníliás cukor

3 ek tejföl

2kg alma(pucolva)

3 ek kristály vagy barna cukor

fahéj ízlés szerint

ízlés szerint darált dió


Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.

A lereszelt almát megszórjuk három evőkanál cukorral, összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk.

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a felkockázott, hideg vajat hozzáadjuk. Citromhéjat is!

Elmorzsoljuk a száraz hozzávalókat a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt és összegyúrjuk a tésztát.

Az alma levét kinyomkodjuk, az almát fahéjjal fűszerezzük.

A tésztát két részre osztjuk és a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtunk belőle.

A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük és belefektetjük az egyik tésztalapot.

A tésztát megszórjuk darált dióval és ráhalmozzuk az almát.

Az almára tesszük a második tésztalapot, megkenjük felvert tojással és villával megszurkáljuk.

175 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt barnára sütjük.

Amikor megsült, vaníliás cukorral megszórjuk.

2019. jún. 5. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!