Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok egy jó sertéspörkölt...

Írnátok egy jó sertéspörkölt receptet? Azt az ízt keresem, amit 20 éve a nagymamámnál úgy szerettem, de sajnos már nem tudom megkérdezni, hogyan készítette.

Figyelt kérdés
Anyu is meg én is finom pörköltet főzünk, de nyomába sem ér szegény mamáménak. :( Még az illata is olyan más volt.
2019. jún. 29. 09:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Ízét leírni sem lehet.

Millió titka lehet.

Én, ha találok paradicsomot belefözöm azt is.

Mindenképpen zsíron kezd, sok hagymával

2019. jún. 29. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
87%

Esetleg próbáld meg az alábbiakat... A saját nagymamámból kiindulva:

- a hús nem nagyüzemi, hanem háztáji

- vaslábasban főzd

- szigorúan zsíros, nem olajon!

- paprika, paradicsom szintén háztáji

- pirospaprika házi, vagy őstermelőtől vásárolt


Mert hiába ugyanaz a recept, ezek az ízét is befolyásolják.

Ugyanúgy, ahogy pl. mirelit csirkéböl, tálcás zöldségekkel soha nem fogsz olyan húslevest főzni, mint kapirgálós tyukicából, házi zöldségekkel.

2019. jún. 29. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
6%

Mi se tudjuk.

Pörkölt recept meg van csillió a neten, habár szvsz elég indokolatlan sertésből főzni.

2019. jún. 29. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
62%
Egyetértek a kettessel: a hozzávalókban lehet a ktya elásva. Nagymamád biztosan autentikus, nem szupermarketes hozzávalókat használt, azok az ízek utánozhatatlanok! És a vaslábas ötletét is csak támogatni tudom.
2019. jún. 29. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
9%
Víz nélkül főzd.
2019. jún. 29. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
87%

Nem leszel vele beljebb, akármit ideírunk. Ha annyira utánozhatatlan, meg még az illata is más, akkor simán lehet, hogy valami spéci receptje volt.

Mondjuk nem sima sertészsírral indított, hanem alapból füstöltszalonna zsírral.

Vagy esetleg tett bele valami olyan fűszert (babérlevél, majoranna, láttam már ilyeneket pörköltben...)

amire nem is gondolnál. Ezek a dolgok -még ha elvileg nem is kellenek bele- nagyon karakteresen elviszik az ízét, és ha konkrétan nem tudod mi volt az, az életben rá nem jössz.


Plusz még egy pont a 2-esnek.

Saját magam tapasztaltam egy sima egyszerű natúr főtt krumplin, milyen döbbenetes különbségek léteznek!

Akkor gondold el, ha a sertésre is igaz, hogy "az vagy amit megeszel" akkor ott a sertéshúsnál mekkora ízbeli különbségek lehetnek!

2019. jún. 29. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
11%
Értem én, hogy késztetést éreztek a pirospacsira, de a pörkölt víz hozzáadása nélkül készül...
2019. jún. 29. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
58%
Értem én, hogy késztetést érzel a válaszadásra, de olvass már a sorok között! Ez nem a te sportod!
2019. jún. 29. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
74%
Több kolléganőm fokhagymát tesz a pöribe.
2019. jún. 29. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
64%
...ez evidens
2019. jún. 29. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!