Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a kedvencetek, amit otthon...

Mi a kedvencetek, amit otthon lehet kotyvasztani, és kenyérre lehet kenni?

Figyelt kérdés

pl vineta, tojáskrém, körözött, stb.


Egyéni dolgokat is írhattok, amit ki lehet próbálni; hogyha valaki pl szokatlanabb, vagy akár nem is annyira szokatlan dolgokat kotyvasztott egybe, és jó lett a végeredmény:)


Mindent szeretek

tojás padlizsán répa gomba kukorica cékla uborka retek hagyma (minden fajta) paprika (jöhet akár még csípős is) paradicsom, tejföl, torma, túró, citrom, ecet, tej, bor, mustár, kecsap, majonéz, májkrém, halas krém, mogyorókrém (ebből nem mindegyik fajta, de van több jó is), vaj, lekvár, margarin, vajkrém, tök; de egyébként most valami nagyon üde dolgot szeretnék:):) Húsos dolgok is mehetnek bele, amit akarjátok; amit próbáltatok már, és nektek ízlett:)



2019. jún. 30. 18:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
A padlizsánhoz hasonlóan szoktam krémesíteni a főtt karfiolt
2019. júl. 1. 01:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Tepertőkrém, csak botrányosan drága a tepertő!:-(
2019. júl. 1. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Anyósom csinált (voltak kacsáik) olyan zsírban sütött kacsamájat, jobban megsütve, mint általában most szokás, amit csak villával összetört, hogy darabos maradjon a kacsamáj, visszatette a zsírba, betette egy üvegbe. Hát az a zsíroskenyér valami isteni finom. Paradicsommal, paprikával, friss ropogós kenyérrel. De simán zöldség nélkül is imádom. Nem azt mondom, hogy fogyókúrás kaja, de hát a sima zsíroskenyér sem az.:)
2019. júl. 1. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Tojásos tonhalkrém, egyszerűen imádom.

[link]

2019. júl. 1. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban még nem volt hűtőszekrény, édesanyám zsírban tartósította a húst. Lassan, alacsony hőmérsékleten addig sütötte, amíg minden lé elpárolgott alóla. Ezeket a hús szeleteket aztán friss zsírral leöntve, üvegekben tárolta a kamrában. Ez is finom , de a visszamaradt pecsenyezsír az apróra tört húsdarabokkal kenyérre kenve valami isteni volt.

Ma már tudom, hogy ezt elegánsan rilette-nek hívják, a franciák nemzeti étele.

Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.

2019. júl. 1. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Avokádó krém, babpüré, ajvár, körözött, fokhagymás tejföl reszelt sajttal bekeverve ezek pirítóson isteniek.
2019. júl. 1. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mentek a zöldek!:)
2019. júl. 1. 21:12
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Pecsenye kacsamájat csikokra vágok, fehér hagymát félkarikára vágva kacsazsiron megfonnyasztom, rá jó sok csikokra vágott zöldpaprikat, mikor megpuhul ráteszem a májat es készresütöm izlés szerint fűszerezve. Hidegen kenyérre teszem és paradicsommal uborkával esszük. De frissen barmilyen körettel is jó.

Más: tejfölbe egy jó nagy zöldpaprikát kockára vágok, hagyom hogy átvegye az izét friss kenyérrel esszük.

Én imádom a maradék pörkölt zaftot kis husival paradicsom, uborka , paprika. Család ezt nem eszi, de igy is elfogy.

2019. júl. 3. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszöböm, ment a zöld
2019. júl. 4. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!