Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Sok helyen nyers gombát...

Sok helyen nyers gombát tesznek a pizzára, ami sütés után ízetlen, szivacsos állagú lesz. Miért csinálják így? Van, aki így szereti?

Figyelt kérdés

2023. máj. 3. 12:36
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
84%
A pizzára eredetileg is, meg ha normálisat akarsz, akkor is a gombát NYERSEN kell rátenni. NEM LESZ szivacsos, hanem megsül. Gumis akkor lehet, ha vagy elöre megfözik vagy konzervet tesznek rá.
2023. máj. 3. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/51 A kérdező kommentje:
#11 Nekem úgy nem ízlik. Egyébként én nem éreztem még soha gumisnak a nem nyersen rásütött gombát. De az is lehet, hogy az a gomba megpárolódik sütés közben, amit félig-meddig ellep a sajt és szósz, tehát nem lapjával teszik a pizza tetejére nyersen. Mert amit én szeretek, annál félig-meddig a feltétben van a gomba, nem a tetejére van rászárítva.
2023. máj. 3. 15:59
 13/51 A kérdező kommentje:

Nah, például így néz ki az, amit nem szeretek:


[link]

[link]


Ez meg amit de:

[link]

[link]


Utóbbiakon látszik, hogy nem nyers és száraz a gomba.

2023. máj. 3. 16:07
 14/51 anonim ***** válasza:
66%
A harmadik linken eltakarja a gombát a sajt, a negyediken meg konzerv van. Nyilván más az állaga, mint az első kettőnek.
2023. máj. 3. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/51 anonim ***** válasza:
61%

13. A zsíros kenyeret is el lehet rontani, ha valaki igyekszik. De ha azt kérdezed, hogy kenni kell-e rá vagy szeletelni, mindenképpen az előbbi.

Bár valaki végig szántotta pirossal a kérdést, de senki nem győzhet meg róla, hogy nem nyersen kell rátenni, és arról sem, hogy az olaszok rosszul tudják.

2023. máj. 3. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/51 A kérdező kommentje:

#14 Amennyi a harmadikon kilátszik, abból látható szerintem, hogy nem nyers és rászárított. A negyediknek megnéztem az eredeti receptjét, nem konzerves, hanem vajon meg van párolva:


[link]

2023. máj. 3. 16:19
 17/51 A kérdező kommentje:
#15 Nem én szántottam végig pirossal a válaszokat.
2023. máj. 3. 16:19
 18/51 anonim ***** válasza:
49%
Ami szerinted nem jó, ott az a gond, hogy a gombán nincs sajt, pedig annak kell(ene) felül lennie. A 4. link meg egyértelmüen konzerv gomba
2023. máj. 3. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/51 A kérdező kommentje:

#18 Nem konzerv, belinkeltem a receptet is a képhez, továbbá ki is emeltem, hogy vajon van megpárolva.


"Melt remaining 4 tablespoons butter with 1 teaspoon grapeseed oil in another heavy large skillet over medium-high heat. Add mushrooms, garlic, and shallot. Sauté 4 minutes. Add wine and simmer until almost all liquid is absorbed, stirring frequently, about 13 minutes. Add rosemary; season with salt and pepper."

2023. máj. 3. 18:22
 20/51 anonim ***** válasza:
57%
19. Ez nem gomba feltét, hanem egy gombás. Nem ugyan az!
2023. máj. 3. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!