Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Aromás krémleves? Miket...

Aromás krémleves? Miket tudtok javasolni?

Figyelt kérdés

Milyen krémleveseket ismertek, amiknek kifejezett aromaja van? A legtöbbnek, amit eddig kipróbáltam, kb. semmi jellemzö íze sincs, egyformán jellegtelen.

Ami eddig ízlett, az a paradicsomleves, zellerkrémleves, paprikakrémleves.

A fokhagymaleves szintén az íztelen kategória, két tányérnyiba beletettem 3 fej (nem gerezd) fokhagymát, de még akkor is alig érzödött, viszont utána a vérnyomásunk egyszerüen "eltünt"!


A probléma nem a túl kevés füszer, hanem maga az alapíz, ami hiányzik az egészböl.


Szóval személyes tapasztalatokat keresnék, és nagyon örülnék, ha segítenétek!


Minden tippet elöre is köszönök!



2020. jan. 15. 09:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Süsd meg a fokhagymát, abból készítsd el a levest.

Amúgy nekem ízlik nagyon a brokkoli, karfiol, e kettő keveréke is. Lencse, sárgaborsó szintén.

2020. jan. 15. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
sima krumpli krémlevest is ízesíthetsz aromás fűszerrel. pl tárkony, turbolya, rozmaring elég erős ízűek. kakukkfű is lehet erős ha friss
2020. jan. 15. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

sütőtök krémleves, némi indiai fűszerrel?


alap: hagyma-fokhagyma-gyömbér sóval dinsztelve. Rádobod az előre megsütött sütőtököt, majd mehet bele curry, szerecsendió, chili, szegfűbors, római kömény. összefőzöd, leturmixolod, és kókusztejjel besűríted.

2020. jan. 15. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

folytatom...


póréhagyma krémleves valami "kék" sajttal (gorgonzola, roquefort, stb.), kevés fehérborral és tejszínnel.

2020. jan. 15. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretem a krémleveseket, ettől csak a paradicsom és a sajtkrémleves a kivétel, mindkettőt imádom.

Sajtkrémlevesből sem a fokhagymást(elnyomja a sajt ízét) hanem a natúr változatot.

A legegyszerűbb megoldás, ha csinálsz egy rántást, hozzáadod a HIDEG(!) folyadékot fokozatosan (alaplé, tejszín), simára kevered lassú forralás közben és amikor az egész tejszín sűrűségűre sűrűsödött add hozzá a jó minőségű, karakteres ízű, RESZELT sajtot szintén fokozatosan. Ha hígabbra csinálod akkor leves, ha sűrűbbre akkor sajt szósz amit pl. Macaroni and Cheese w/ Crispy Bacon tálhoz lehet felhasználni.

A jó minőségű sajt elolvad benne, de ha esetleg itt-ott egybeáll, akkor botmixerrel lazítsd fel.

Feltétnek készíthetsz hozzá bacon chipset, pirított tökmagot, pirított kenyérkockákat, levesgyöngyöt.

2020. jan. 15. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:

Feherrepa

Kelkáposzta

cikoria

2020. jan. 15. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
Kukorica, zöldborsó
2020. jan. 15. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

Igen, a zöldborsó nagyon finom!


Semmi nem kell bele, csak a zöldborsó, só és egy kis tejszín. Esetleg egy csipet chili.

2020. jan. 15. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket, sok új ötletet írtatok!
2020. jan. 15. 14:02
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a brokkoli a kedvencem. Szerecsendió ,só, bors, fokhagyma granulátum amit rakok bele és 200 ml tejszí ezt pedig pürésítem.
2020. jan. 15. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!