Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Sok helyen nyers gombát...

Sok helyen nyers gombát tesznek a pizzára, ami sütés után ízetlen, szivacsos állagú lesz. Miért csinálják így? Van, aki így szereti?

Figyelt kérdés

2023. máj. 3. 12:36
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
#20 Mi a különbség?
2023. máj. 3. 20:01
 22/51 anonim ***** válasza:
49%

21. Mi?

Hagyma+paprika+paradicsom. Mi ez?


A milánói szószban van gomba. Igen. De ha egy tésztaételt készítesz, tehetsz rá csak gombát, de szószt is. Nem ugyanaz!


A példátban a gomba egy ragu (?) része.

2023. máj. 3. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/51 A kérdező kommentje:

#22 Nem értem. Nem milánóiról meg tésztaételről beszélünk, hanem pizzáról. (Oké, a pizza is részben tészta, de nem ezt hívjuk tésztaételnek és egyébként ez mindegy is most.)


Pizzánál mi a különbség a gomba feltét és a gombás feltét között? És miért relenvás ez egyáltalán a kérdésemmel kapcsolatban, mikor én nem definiáltam azt, hogy gomba feltétes vagy gombás feltétes pizzáról beszélek? Az volt a kérdésem, hogy miért nyersen rakják rá a gombát? És hogy van-e, aki így szereti? Szőrszálhasogatásnak érzem, amit csinálsz.

2023. máj. 3. 20:36
 24/51 anonim ***** válasza:
35%

Nehéz a felfogásid, de nagyon.

A tésztát példának hiztam, hogy értsd.

De te nem is akarod megérteni.


De legyen más példa. Bolognai mártást szoktak tenni pizzára. Van benne bazsalikom, paradicsom.


Ám a pizzára tehetek paradicsomkarikákat, nyersen, bazsalikomot nyersen.


Semmi különbség sincs?

2023. máj. 3. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/51 A kérdező kommentje:
#24 Neked még nehezebb a felfogásod, mivel én meg nem példákat kértem különböző tésztaételeken bemutatva, hanem konkrét válaszokat. Lennél kedves ezeket pontról pontra, tételesen felsorolni? Ha már ennyire beleálltál a témába?
2023. máj. 3. 20:52
 26/51 A kérdező kommentje:

#24 De segítek, várj. Töltsd ki a "..."-ok utáni helyeket:


- Pizzánál mi a különbség a gomba feltét és a gombás feltét között?

- Az a különbség, hogy...

- És miért relenvás ez egyáltalán a kérdésemmel kapcsolatban?

- Ez azért releváns, mert...

- Miért nyersen rakják rá a gombát?

- Azért rakják rá nyersen a gombát, mert...

2023. máj. 3. 20:58
 27/51 anonim ***** válasza:
46%
Feladom.
2023. máj. 3. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/51 A kérdező kommentje:
#27 Megértem. :) A mellébeszélés megy csak, a valódi kérdésekre válaszolás nem, igaz? :)
2023. máj. 3. 22:06
 29/51 anonim ***** válasza:
100%

Az első esetben a gomba önálló elem. A másik esetben egy feltét egyik összetevője.

Azert releváns, mert a kérdésben a gomba feltétet kérdezel, majd a neked nemtetsző válaszokra hitol egy gombamártásos receptet.

A gomba magas nedvességtartalmú, tömegének nagyobb hányada víz.

Nagyon rövid idő alatt elkészül.

A pizzát nagyon magas hőfokon sütik, és hosszabb ideig, mint amennyit a gomba igényel.

Ha nem nyersen tennék rá, túlkészülne.

2023. máj. 3. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/51 A kérdező kommentje:

"Azert releváns, mert a kérdésben a gomba feltétet kérdezel"


Nem. A kiírt kérdésben azt kérdezem, hogy miért nyers gombát tesznek a pizzára? Olvasd már el mégegyszer, milyen kérdés alá válaszolsz.


"majd a neked nemtetsző válaszokra hitol egy gombamártásos receptet."


Tessék?!


"A gomba magas nedvességtartalmú, tömegének nagyobb hányada víz." - Ez igaz szinte mindenre, amit megeszünk. Mégsem ok ez arra, hogy ízetlenre szárítsunk és süssünk mindent.

2023. máj. 3. 22:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!