Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez tényleg ennyire elítélendő?

Ez tényleg ennyire elítélendő?

Figyelt kérdés

Már korábban is raktak fel egy hasonló kérdést. Az elején én is hozzászóltam, de láttam, hogy teljesen elkanyarodtak a válaszok a kérdéstől. Nekem is most nagyon időszerű, szóval felrakom én is, hátha...

Ha úgy döntök, hogy a babámnak a születésétől kezdve tápszert adok, azt miért szólják meg? Ez nem az én döntésem? Az, hogy milyen pelenkát választok mindenkinek mindegy. De az, hogy tápszerezni akarom, az mindenkit zavar. Őszintén érdekel, hogy ezt mások miért látják bajnak. (A környezetemben is sokan vannak, akik ezt számonkérően kérdezik és próbálnak győzködni) De miért? Nem az első babám lesz... Ráadásul más anyukák is csinálják így. Tudom, nem ez a "természetes", de én úgy gondolom, hogy ami nekem NEM JÓ, az a babának SEM!

Köszönöm előre a válaszokat!

2016. júl. 3. 08:32
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
39%
Én sem fogok szoptatni. Egyszerűen nem nekem való, undorodok tőle. Sokkal jobb a babának is, ha nem készülök ki minden etetésnél. Ha ez kell, hogy kiegyensúlyozott legyél, akkor ezt kell csinálnod. Sokkal jobb egy tápszeres baba és kiegyensúlyozott anya, mint egy anyatejes baba és egy idegroncs anya. Ha nem akarsz szoptatni, akkor nem kell, és ehhez senkinek semmi köze. Mindenki foglalkozzon a saját gyerekével, és nevelje a sajátját úgy ahogy akarja. Nem értem én se, miért kell mindig beszólni a tápszerező anyukáknak. Mintha ők többek vagy jobbak lennének, csak mert anyatejes a babájuk. Nonszensz.
2016. júl. 3. 11:58
 22/48 anonim ***** válasza:
45%
Utolsó, azért annál az "anyánál" mindenki több, aki úgy vállal gyereket, hogy képtelen a gyerek érdekeit legalább ilyen fontos dologban a sajátja elé helyezni.Azt csinálsz amit akarsz, csak ne verd a melled hogy te milyen jó anya vagy, mert nem vagy az, hiszen a saját döntésedből nem akarod megadni a gyerekednek a legjobbat.
2016. júl. 3. 12:03
 23/48 anonim ***** válasza:
51%

22: remélem, 0-ra pontozod azokat is ez alapján, akik nem a Fazekasba íratják a gyerekeiket, hiszen nem adják meg neki a legjobbat. Onzo erdekbol (penz, tavolsag, kepessegek atorokitese).

Amugy ez olyan, mint a csaszar. Ha te kered, a gyerekkel szornyu lesz a kapcsolatod, ha muszaj, akko jo lesz. Ha magadtol tapszerezel, akkor szornyu, ha nincs tejed, akkor jo lesz. Mintha a gyerek tudna a motivaciot.

2016. júl. 3. 12:18
 24/48 anonim ***** válasza:
59%

Senki nem lesz attól rosszabb anya, mert tápszert kap a gyereke! Nem ezen múlik az anyaság és az anya-gyerek kapcsolat.

A gyerek egészsége szempontjából jobb az anyatej.

Azért érthetetlen ez másnak, mert van két opciód: anyatej, ami neked lehet megerőltetőbb, de a gyereknek jobb. Vagy tápszer, ami neked kényelmesebb, de a gyereknek kevésbé jó (nem rossz, nem árt!).

2016. júl. 3. 12:21
 25/48 anonim ***** válasza:
89%
24: Még azt se mondanám, hogy a szoptatás fárasztóbb. Én egy elég kényelmes típus vagyok, sosem volt élére állítva a lakás, nem várom mindennap meleg étellel a férjemet, de szoptatni nagyon szeretek, pont azért, mert pofonegyszerű. :) Nyilván, akinek gondja van vele, mert hibásak a tejmirigyei (egy ismerősömnek volt ilyen, az egyik mellében szinte nem volt tej), akinek sebesedik, akinek begyullad (egyszer volt benne részem, nem volt vidám...), annak elhiszem, hogy jobb a tápszer, de ha megy minden, ahogy kell, a szoptatásnál nincs kényelmesebb.
2016. júl. 3. 12:41
 26/48 anonim ***** válasza:
68%
Nem vagyunk egyformák. Van, akinek nem megy könnyen. Ezt kellene elfogadni és megérteni, nem szaranyázni (nem neked írom, úgy általában).
2016. júl. 3. 12:50
 27/48 anonim ***** válasza:
94%

Kérdezőnek üzenem hogy az anyatejnek semmi köze nincs ahhoz hogy hogy neveled. Felhoztál egy példát, hogy egy másik baba 1 évig anyatejes volt, de aztán sokat kiabáltak vele, bezzeg te nem. A kettő hogy függ össze? Annak a babának jobb mint a tiédnek, mert anyatejes volt legalább egy évig!

Az anyatej nem (csak) lelki dolog, tápanyagban is az a legjobb a babának. Az hogy emellett valaki hogy neveli később a babát teljesen más téma.

2016. júl. 3. 13:35
 28/48 A kérdező kommentje:
Én ezt éppen tudatosan hoztam fel példának. Én is pont azt akartam hangsúlyozni, amit te! Hogy attól nem kell rossz anyának kikiáltani valakit, mert nem ad anyatejet a babának. Ahogy egy jó anya sem a szoptatástól jó.
2016. júl. 3. 13:44
 29/48 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, azt viszont értsd meg, hogy az anyukák jó része a lehet legjobbat akarja adni, és ledöbben, ha valaki nem így áll hozzá. Ha zavar az ebből fakadó konfliktus, ne beszélj róla senkinek, miért döntöttél így. Ha magánügyednek tartod a témát, neked magadnak is akként kell kezelned! ;)

Valahol érthető, hogy nem értik a döntésed, mert rengeteg statisztika szól arról, mennyi mindent befolyásol a korai táplálás. Az anyatejjel táplált csecsemők között alacsonyabb a bölcsőhalál kockázata, felnővén kisebb az aránya közöttük a cukorbetegségnek, ételallergiának, elhízásnak. Valahol olvastam egy találó megfogalmazást: az anyatej nem a legjobb, hanem a normális módja a táplálásnak, és tényleg erről van szó. A tápszer egy szükségmegoldás, nem egy kényelmi intézmény, ha a legjobbat szeretnéd a gyerekednek. Ha te máshogy döntesz, két lehetőség van: magánügyként kezeled, illetve nyíltan vállalod, de akkor számíthatsz a konfliktusokra is.

A világot nem tudod megváltoztatni, sok ezer anyukát sem, a te hozzáállásodban (ez esetben a diszkréció) kell a változás ahhoz, hogy elkerüld a beszólásokat. :)

2016. júl. 3. 14:10
 30/48 anonim ***** válasza:
37%
Kérdező, egy jó anya nem mindenben a legjobbat akarja a gyerekének, akár a saját hátrányára is szerinted? Mert a szememben az bizony rossz szülő, aki megtehetné, de nem a maximumot adja bármiben a gyerekének, a saját kényelme miatt.
2016. júl. 3. 14:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!