Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhes vagyok, mit tegyek?...

Terhes vagyok, mit tegyek? Elvégzik-e a terhesség megszakítást a szüleim tudta nélkül?

Figyelt kérdés
16 éves lany vagyok,2 éve a hüvelykúppal védekezünk.Eddig minden rendben volt mostanáig.Olyan rosszul érzem magam,napok óta nem eszek,éjszaka sem tudok elaludni.Ha megtudják hogy terhes vagyok,engem megölnek.Nem vagyok kész a gyerekre,még ilyen fiatalon tönkretenné az életünket.Titokban szeretnénk elvetetni,ez lehetséges?
2009. ápr. 6. 17:18
 111/161 anonim ***** válasza:
100%

Szia Jázmin!

Amit az utolso hozzászolo irt lehet tényleg a legjobb megoldás. Ugyis azt akarta apukád, hogy vegyen el feleségül...igy meglesz és nem kell rettegésben élned tőle. Nem is értem vki, hogy viselkedhet ilyen módon saját gyermekével. Aztán párod szüleivel tudsz élni.

Anyukáddal probálj tényleg minnél jobb kapcsolatot kialakitani...egyébként anyukád nem véd meg apukádtol? vagy egyetért a bánásmoddal?...ez is szomorú, ha igy van!

Bizom benne jobbra fordul a helyzeted!

8hos kislány (fiatal 23éves)anyuja

Akár privit is irhatsz, és szoritok Neked, hogy jobb legyen!

2009. ápr. 12. 06:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 112/161 anonim ***** válasza:
100%

Sztem a barátod csináltasson látleletet, és jelentse fel. Nekem az ismerősöm, aki biztonsági őr, megütötte a munkatársát, és miután van fegyverviselési engedélye - mint a rendőröknek is - szigorúbb elbírálás alá esett és kapott 2 év felfüggesztettet. Biztos van nyoma a barátodon. Ha nincs, "segítsetek rajta, hogy legyen" Egyébként hol laktok? Biztosan el tudsz szökni otthonról, mert gondolom nincs mindig otthon apukád.Elmehettek akár egy anyaotthonba is, hogy ne találjon meg. Hívd fel a NANE-t. Ha egy kicsit aggódik miattad( hogy hol vagy, miből élsz, stb) lehet, hogy másképp látja majd a dolgokat.


Van egy olyan megoldás is, hogy mindketten megszöktök. A barátod szülei tudnak anyagilag támogatni.


Apukád nem tilthatja el a barátodat tőled, mert ugye ő az apa és joga van-lesz a picihez! Ezt tartsátok szem előtt. A házasság is jó megoldás. Anyud biztos segít és aláírja a papírokat.


Írj privit!


A 32 éves 2 gyermekes anyuka

2009. ápr. 12. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 113/161 anonim válasza:
78%

Hello!

Sajnos szorult helyzetben vagy! Szülő/gondviselő belegyezése nélkül lehetetlen az abortusz. Szerintem az első dolog legyen, hogy anyukáddal beszélsz. Először biztos ki fog akadni, de aztán meg fog érteni, hidd el! Fontos, hogy ne provokáld! Aztán menjetek el közösen egy orvoshoz, vagy a körzeti védőnőhöz (az ő feladata a tájékoztatás és a tanácsadás minden gyerekek 18 éves korig minden egészségügyi kérdésben). Az orvos tanácsadásra fog küldeni, ahol megismered a lehetőségeket (abortusz, örökbeadás, felnevelés). Mindenhez segítséget fogsz kapni!

De ugye biztos, hogy terhes vagy? Legalább 2-3 tesztet megcsináltál már, ugye? Ha nem, akkor azonnal menj gyógyszertárba!

2009. ápr. 12. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 114/161 anonim ***** válasza:
100%
Vallomások

KisCsillag,megkerestem neked a fiatalkorú házasulandókról szóló törvényt.Olvasd el,érdemes.Szerintem be fogod látni,h most ez a legjobb megoldás,örülök,h eszembe jutott:)


"Házasságkötés a gyámhivatal előzetes engedélyével


Ki kell emelnünk, hogy a kiskorúak közül a 16 évnél fiatalabbak semmilyen körülmény vagy engedély mellett nem köthetnek házasságot. Az, aki a házasságkötés időpontjában már betölti a 16. életévét a gyámhivatal előzetes engedélye alapján köthet házasságot. A kérelmet bármelyik házasulandó fél lakóhelye szerint illetékes gyámhivatalnál vagy az anyakönyvvezetőnél személyesen lehet előterjeszteni.


A beadványhoz csatolni kell:


a háziorvos arra vonatkozó igazolását, hogy a kiskorú gyermek a házasságkötéshez szükséges testi és értelmi fejlettséggel rendelkezik,

a házasulandó felek jövedelemigazolását, amelyből megállapítható, hogy a 16. életévet betöltött házasuló, illetve a meglévő vagy a 18. életévének elérése előtt születendő gyermekének megélhetése és lakhatása a házasságkötés után biztosítva van, továbbá

a családvédelmi szolgálat tanácsadásán való részvételt tanúsító igazolást.

Az engedély megadásával kapcsolatos eljárásban első fokon bármelyik házasulandó fél lakóhelye szerint illetékes városi (fővárosi kerületi) gyámhivatal jár el, azonban az engedély megadásáról vagy megtagadásáról értesítik a másik gyámhivatalt is.


A házasulandó kérelméről a gyámhivatal a szülő (törvényes képviselő) és a házasulók meghallgatása után határoz. A meghallgatásnak ki kell terjednie azokra a körülményekre is, amelyek az engedély megadását indokolják, továbbá arra is, hogy nem áll-e fenn házassági akadály. A gyámhivatal minden esetben környezettanulmányt is készít.


A gyámhivatal a házasságkötésre az előzetes engedélyt akkor adja meg, ha a házasságkötés a kiskorú gyermek érdekét szolgálja, továbbá, ha a kiskorú


az engedély megadása iránti kérelmet szabad akaratából, befolyásolástól mentesen nyújtotta be,

megélhetése és lakhatása a házasságkötés után biztosított,

meglévő, illetve a 18. évének elérése előtt születendő gyermekének gondozásához, neveléséhez szükséges feltételek biztosítottak,

részt vett a családvédelmi szolgálat tanácsadásán

a háziorvos igazolja, hogy a házasságkötéshez szükséges testi és értelmi fejlettséggel rendelkezik.

A házasságkötési engedély a gyámhivatali határozat jogerőre emelkedését követő 6 hónapig érvényes. Ez azt jelenti, hogy az engedély megszerzését követő hat hónapon belül meg kell tartani az esküvőt. A gyámhivatali eljárásban felmerülő költségeket az eljáró szerv viseli, tehát a kérelmezőnek sem illetéket, sem költségtérítést nem kell fizetnie.


Amennyiben a városi gyámhivatal az engedély iránti kérelmet elutasította, a megyei szociális és gyámhivatalnál fellebbezésre van lehetőség. A fellebbezést a városi gyámhivatalban kell benyújtani. A jogorvoslati igény érvényesítésére a határozat kézhezvételtől számított 15 napon belül van lehetőség."

2009. ápr. 12. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 115/161 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hülye ötlet, de talán segít. Írj levelet valamelyik tv-nek, hogy mik történtek, ha leadják mondjuk a híradóban, hogy mit csinálnak a szüleid meg a rendőrök akkor annak meg lesz a hatása.
2009. ápr. 12. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 116/161 anonim ***** válasza:
100%
En meg a Joshi Bharatra is gondoltam.de komolyan.irj be egy emeilt a lapjukra.
2009. ápr. 13. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 117/161 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett veletek Jázmin?
2009. ápr. 13. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 118/161 anonim ***** válasza:
100%

Engem pont tegnap előtt hívtak a TV2től,h nem ismerek e a Joshi műsorához szorult helyzetben lévő embereket.Meg kellett volna téged említenem,de hát nem ismerlek,csak a kereszrneved tudom.Kár:SJajj Jázmin,ugye jól vagy?Amint tudsz írj nekünk

Az imádkozós:D

2009. ápr. 13. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 119/161 anonim ***** válasza:
100%

A média bevonása pillanatnyi segítség lehet, de jövő héten már nem lesznek kamerák, amik megvédik az apjától. Persze egy próbát megérne, legalább kilendítené a családot a holtpontról.

Nagyon izgulok értetek, remélem az, hogy jó ideje nem írál, nem azt jelenti, hogy netkapcsolatod sincs. Bár apád elég amatőr, hogy ezt nem szedte el tőled!

Annyian írták, hogy priviben segítenek, küldd el nekik a párod nevét, számát, közvetíteni lehet!

2009. ápr. 14. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 120/161 anonim ***** válasza:
100%

Szia!!

Izgulunk érted, irj hogy mi van??!!

2009. ápr. 14. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
Kullancsriasztó, szúnyogriasztó

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!