Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Az autóvásárlás után közvetlen...

Az autóvásárlás után közvetlenül mit kell tenni?

Figyelt kérdés
Adott a szituáció, elmentem az autóért, odaadtam a pénzt, megírtuk az adásvételit 4 példányban, az eladónak mi a dolga? (én a vevő vagyok) mit ad oda nekem? A forgalmi ami az ő nevén van, azzal mi lesz? Hazahozhatom az autót úgy, hogy még minden az ő nevén van? Meddig intézhetem el a papírmunkákat? Köszi a választ!!

2019. máj. 22. 19:15
 1/3 anonim ***** válasza:
2019. máj. 22. 19:32
 2/3 anonim ***** válasza:

www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__biztositas-papirm..

Az előbb rossz linket küldtem,a tiédet.Bocsánat.

2019. máj. 22. 19:35
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi szépen a linket!!
2019. máj. 22. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Adásvételi nélkül forgalombahelyezés?

Adott egy lejárt német papíros autó, amit árul egy magyar tulaj, de nincs adásvételije az autó vásárlásáról. Ha ezt az autót szeretném forgalombahelyezni, mit kell tennem/egyáltalán lehetséges?

Új autó vásárlásakor a kötelező biztosításon kívül érdemes-e megkötni a casco-t azonnal amennyiben az autó a vásárlást követően még nem lesz használatban?

Autó vásrlás előtt állok de mivel a jogosítvánmyom még nincs készen ezért az autó nem lesz használatban a vásárlást követő nagyjából 2 hónapig csak a hazaszállítás idejére, tudom a kockázat ezen idő alatt is fennáll. Szóval igazából az érdekelne hogy lehetséges-e a...

Autóvásárlás előtt állok! Pontosan mire figyeljek ilyenkor?

Van már egy régi elöregedett autóm, amit be szeretnék számíttatni vásárláskor. Tehát autókereskedésből vásárolnék. Azt szeretném hogy az eddigi autóm ke kerüljön a nevemről, míg a vásárolt autót a nevemre írják. Ez így szokott lenni minden esetben?

Autóvásárlás adésvételi szerződés, átíratás?

Kinéztünk egy autót haverommal. Meg is lett véve. De mivel ő még nem volt 18 éves így én nevemre szól az adásvételi szerződés. és ő majd üzembentartóival fogja használni. De az autó törzskönyve nincs meg. Az eladó azt mondta hogy elveszett és a forgalmin lévő pecsét...

Vásároltam egy személygépjárművet, adásvételivel és üzembetartói egy időben? Többi lent

Vásároltam egy használt személygépjárművet. A biztosítás nagyon sokra jönne ki nekem. Anyu nevére kötve a biztosítás sokkal olcsóbb lenne. Mivel nem rendelkezem biztosítással így nem tudom a nevemre íratni az autót. Lehetséges olyan, hogy üzembetartói szerződéssel,...

Frissen vásárolt autóval haza lehet menni, hogy nincs kötelezőbiztosítás? Hétvége előtt kötelezőbiztosítást hogyan kössek/hol? Átírást ha nem aznap...

Autóvásárlás előtt állok éppen, és úgy néz ki, hogy pont pénteki napra esik. Nem találtam normális oldalt, hol leírják pontosan és gyakorikérdéseken is, ki ezt, ki azt mondja. Példa:ha megkötöttem az adásvételit 12:45 perckor és kész vagyunk és haza szeretnék menni,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!