Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi! Értetlenü...

Kedves Jehova Tanúi! Értetlenül állok egy Bibliai idézet előtt, hogyan vélekedtek róla?

Figyelt kérdés

János 20:25-ből idézek: Hacsak nem látom a kezén a szegek nyomát, és ujjamat nem dugom a szegek nyomába, és kezemet nem dugom az oldalába, én nem hiszem.”

Ahogy lapozgattam az Őrtornyot, láttam több képet is ahol az oszlopra feszített Jézust ábrázolják, viszont a kezét egyetlen szeg fúrja át.

Tamás a lábairól nem beszél, csak a kezeiről, amibe szegek voltak. Szegek, többes számban. Ez nem fér össze az oszlopra feszítéssel, inkább a kereszttel. Vélemény?2014. febr. 19. 21:25
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó nagyon jól fogalmaztál; "ÍRÁSAINKAT" és melyik Bibliából vajon?

Szép napot!

2014. febr. 22. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/49 A kérdező kommentje:

Ha Bibliát veszek a kezembe, akkor az nem az új világ fordítás lesz.

Annak őszintén örülök, hogy a Tanúk is Istent imádják és követik. Ez szép és jó. Egy-két tantételük van csak ami furcsa, és ezekkel se lenne baj, ha nem terjesztenék. Melyik vallás képviselői házalnak még rajtuk kívül? És ez véletlenül nem azért van, mert Jézus maga is mondta, hogy ne járjatok házról házra?

2014. febr. 23. 10:14
 33/49 anonim ***** válasza:

"Melyik vallás képviselői házalnak még rajtuk kívül? És ez véletlenül nem azért van, mert Jézus maga is mondta, hogy ne járjatok házról házra?"


Kedves kérdező! Erősen fogalomzavarban szenvedsz a "házalással" kapcsolatban. Csak nézz utána, hogy mi a "házalás" és ezzel szemben mit tettek az első századi tanítványok, amikor "házról-házra" hírdették a jó hírt?!


Jézus pedig egész másról beszélt, csak NEM KÉNE kiragadni és félreérthető fordításokkal félremagyarázni egy kis részt a szövegkörnyezetéből!


(Cselekedetek 20:20) "eközben nem tartottam vissza magam attól, hogy elmondjak nektek mindent abból, ami hasznos, és attól sem, hogy nyilvánosan és házról házra tanítsalak benneteket"


(Csel 5:42) "És a templomban és házról házra mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról, vagyis Jézusról."


A Cselekedetek 5:42-ben a "házról házra" kifejezés a kat’ oi′kon kifejezésből van lefordítva. Itt a ka‧ta′ szót úgynevezett 'osztó' értelemben használják. A tanítványok prédikálása egyik háztól a másikig megosztva történt. A Cselekedetek 20:20. versét kommentálva, Randolph O. Yeager azt írta, hogy Pál "mind nyilvános összejöveteleken [de‧mo‧si′a], mind pedig házról házra (osztó [ka‧ta′] tárgyesettel) tanított. Pál három évet töltött Efézusban. Ellátogatott minden házba, vagy legalábbis mindenkinek prédikált (26. vers). Itt bibliai igazolását látjuk a házról házra, valamint a nyilvános összejöveteleken való evangéliumhirdetésnek".


A ka‧ta′ szó hasonló használata jelenik meg a Lukács 8:1-ben is, amely arról szól, hogy Jézus "városról városra és faluról falura" prédikált. Pál a Cselekedetek 20:20-ban a többes számú kat’ oi′kous szóalakot használja. Itt némely bibliafordítás ezt így adja vissza: "otthonaitokban". Az apostol azonban nem csupán a véneknél végzett társasági látogatásokra vagy a hívőtársai otthonaiban tett pásztori látogatásokra utalt. A következő szavai azt mutatják, hogy a hitetleneknél végzett házról házra kiterjedő szolgálatról beszélt, mert ezt mondta: "Alaposan tanúskodtam mind a zsidóknak, mind a görögöknek az Isten iránti bűnbánatról és az Úr Jézusba vetett hitről" (Cselekedetek 20:21). A hívőtársai már megbánták bűneiket és hitet gyakoroltak Jézusban. Ezért mind a Cselekedetek 5:42, mind a Cselekedetek 20:20. verse a hitetleneknél "házról házra" vagy ajtóról ajtóra végzett prédikálásra utal.


Nem is beszélve arról, hogy azt írja Pál a következő (26, 27) versekben, hogy "e mai napon felhívlak benneteket annak tanúsítására, hogy mindenkinek a vérétől tiszta vagyok, mert nem tartottam vissza magam attól, hogy elmondjam nektek az Isten egész szándékát."


Ha tehát csak nagy csoportoknak, vagy tessék-lássék módon végezte volna a tanítványképző munkát, akkor nem lehetett volna "mindenkinek" a vérétől tiszta, hiszen értelemszerűen sokan, sok oknál fogva nem mentek volna el hozzá. Tehát ő ment mindenkihez.


Ezt csak azért írom, hogy még mielőtt nem keresztényi módon elítélnél másokat, talán nem ártana, ha tudnád, hogy miért!!!! :-)

2014. febr. 23. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/49 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva ezt a "házalás" kérdést már megbeszéltem Tanúkkal, úgyhogy tudtam mi lesz rá a válasz.

Csak azért írtam le, mert egyik ismerősömmel fogadást kötöttem. Arról szólt, hogy ha leírom Jézustól a "ne járjatok házról házra" idézetet, akkor egy Tanú tuti egy hosszú válasszal fog reagálni és engem hülyének néz. Úgy néz ki, nyertem :) Ez már csak szórakozás volt. Miért? Azért, mert jómagam is tisztában vagyok azzal, hogy semmi értelme vitatkozni.

Én sose fogok meggyőzni egy Tanút bármilyen bibliai kérdésben, ő pedig nem tud majd engem meggyőzni. Mindenki a maga útját járja azt gondolva, hogy ő jár a helyes úton. A halál után meg majd úgyis kiderül az igazság.

2014. febr. 24. 15:14
 35/49 anonim ***** válasza:

Ó, nem nézlek én hülyének, csak NAGYKÉPŰNEK. :) Tehát nem nyertél, bocsi!

Ja, és még valami: nagyon sok embernek a halála után már késő lesz, ha az életében elutasította a bibliai igazságot, azaz magát Istent, az rosszul döntött. Neked pedig lehetőséged lenne rá még megismerni.

2014. febr. 25. 03:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/49 A kérdező kommentje:
Hogy ismerem-e Istent? Szerintem mondhatom, hogy igen. Gyakran szoktam vele beszélgetni. Tudod, imádkozásnak hívják. És kapok tőle válaszokat? Biztosan állítom, hogy igen. Nem egy tapasztalatom/élményem volt már ezzel kapcsolatban, aminek köszönhetően a hitem megerősödött. Többek közt ezért érzem úgy, hogy helyes úton járok. És szívből örülök, hogy Isten jelen van az életemben! Lehet, hogy emiatt tűnök "nagyképűnek". Pedig csak örülök, és sajnálom azokat akik még nem / vagy csak részben ismerik Istent, remélem ők is idővel sokat megtudnak róla. De hogyan keveredtünk ide a szegektől? Szerintem zárjuk le ezt a kérdést.
2014. febr. 26. 18:22
 37/49 anonim ***** válasza:
36-os, ha ismered Istent, akkor tudod hogyan szólítod imádban !.???????????
2014. febr. 27. 06:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/49 A kérdező kommentje:

Hogyan szólítom? Úgy kezdődik, hogy:


"Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy..."

2014. febr. 27. 21:34
 39/49 anonim ***** válasza:
És "szenteltessék meg a te neved" ... (és mi a neve?)
2014. febr. 27. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/49 A kérdező kommentje:

A megszólítást Jézus mondta el nekünk. Logikus, hogy úgy szólítjuk: Atyánk. Én se hívtam édesapámat Istvánnak, hanem apának.

Isten neve a JHVH-ból született OLVASAT eredménye. Vannak, akik Jahve-nak, vannak, akik Jehova-nak olvassák.

Tehát az imában elismerjük, hogy van neve, és az szenteltessék meg. Ez természetes. De nem a nevén szólítjuk, ahogy Jézus se azt mondta, hogy:

"Jahve/Jehova, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved..." Pedig így is értelmes lett volna. Szerintem egyértelmű az Atya megszólítás, mert sokkal közelebbi kapcsolatot feltételez, mintha a nevén szólítanánk. Az távolságtartó magatartásra utalna. Ezt nem én állítom, ez pszichológia, utána kell olvasni.

2014. febr. 28. 09:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!