Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Edzés utána csirke-rizs...

Edzés utána csirke-rizs kombót eszem utána másnak milyen kajával pótoljam a testem? Mivel a rizs-nek magas a glikémiás indexe? Vagy ha több a hús minimális a szénhidrát elosztás eloszlik a magas gki?

Figyelt kérdés
2012. febr. 29. 20:18
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
*másnap
2012. febr. 29. 20:20
 2/20 Zakathol ***** válasza:
27%
A magas GI jó, az alacsony rossz. A cukor 1-es GI, azaz az váltja ki a legnagyobb inzulinreakciót. A célod a mindennapi táplálkozásban, hogy ezt elkerüld, azaz a magas GI-jű ételeket fogyaszd.
2012. febr. 29. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 Zakathol ***** válasza:
27%

De az is lehet hogy most hülyeséget mondtam :D

Az a lényeg, hogy a rizs jó, a cukor nem. :D

2012. febr. 29. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 A kérdező kommentje:
és azt hogyan magyaráznád ha eszem rizst akkor magas lessz a vérnyomás?illetve ha magas gki ételeket eszem akkor is megemeli?
2012. febr. 29. 20:26
 5/20 anonim ***** válasza:
Összekeverted most kicsit:) [link]
2012. febr. 29. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 Zakathol ***** válasza:
45%

Igen, benéztem... Bocsánat a félrevezetésért.


A lényeg, hogy a rizset nyugodtan eheted. Az egyik legjobb tápanyagforrás ami létezik.

2012. febr. 29. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
45%

rizs, alacsony GI, nem emeli drámai szinte a vércukorszintet

cukor, magas GI, hirtelen inzulinszint emelkedés


a vérnyomáshoz köze nincs

2012. febr. 29. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
Igen, a rizs mehet ch-nak.
2012. febr. 29. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 A kérdező kommentje:
igen értem eddig nagy tévedésben éltem, végre megvilágosottam köszönöm! ment a pontozás mindenkinek!
2012. febr. 29. 20:32
 10/20 A kérdező kommentje:

A magas GI-értékű ételek fogyasztása megemeli a vércukrot és az inzulint, magas vérnyomást, kóros koleszterin- és trigliceridszintet és a szívbetegségek más rizikófaktorait eredményezi


Rizs: a rizsféléknek általában magas a GI értékük, mivel a bennük lévő keményítő nem bomlik le könnyen.



ezen az oldalon találtam

[link]


valaki alátámasztaná az állítását? most találtam és nagyon elgondolkodtató nem nagyon világos...

2012. febr. 29. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!