Melyik küzdősport, illetve harcművészet lenne nekem a legtesthezállóbb?
Hozzáértők segítségét szeretném kérni elsősorban, mert én annyira nem értek a sportok ezen válfajához.
Kezdetben néhány adatot szeretnék adni magamról ami talán leszűkítheti a lehetőségeket.
Fejér megyei lakos vagyok,22 éves és kevesebb mint 1 éve elkezdtem gyúrni. Teljesen naturálban sikerült egy-két szép eredményt elérnem,tehát gyengének nem nevezném magam (szemléltetésképen 130 kilót nyomok fekve 6-os ismétlésszámmal úgy,hogy még az étkezésem is merőben rossz)de persze erősnek sem tartom magam,mert van hova fejlődni pláne látványra. Amúgy 185 centi magas vagyok és 97 kiló.
Legnagyobb negatív tulajdonságaim: Ezen a téren ugyebár semmilyen tapasztalatom nem volt,ezért nem igazán hajlok, például derékmagasságba tudok csak felrúgni. Izomzatom eléggé kötött és tüdőben sem vagyok kimagasló,futás nem az erősségem, habár úszni elég jól tudok.
Lehet sok felesleges dolgot leírtam,de azért tettem ezt,hogy pici betekintést nyerjek a jelenlegi erőszintembe és valamivel könnyebben tudjatok nekem tanácsot adni.
Ha bármi egyéb dolgot meg szeretnétek kérdezni akkor szívesen válaszolok!!
Előre is köszönöm a tanácsokat!
lényegében pont azok kellenének amikben rossz vagy, illetve álló stílusoknál(box, kickbox stb) a testsúly egy idő után hátrányt jelent ha elkezdesz belassulni(bár szerintem ez még bőven nem áll fent).
először azt kéne eldöntened küzdősportra vagy harcművészetre szeretnél járni
ha elsősorban önvédelem miatt szeretnél elkezdeni valamit akkor érdemesebb valamilyen harcművészetet elkezdeni(de csak olyat ahol van rendszeres sparring), ebben az esetben jó választás lehet a jujutsu vagy valamilyen kés/bot harc pl. kali.
ha küzdősportolni szeretnél akkor el kell döntened mit szeretsz jobban csinálni földharcolni vagy ütni/rúgni(ezt egyértelműen akkor tudod meg ha lemész mind kettőt kipróbálni). Ha a földharc érdekel inkább, akkor jó választás lehet a birkózás, judo, brazil jiujitsu.(én a birkózást ajánlanám talán ezt oktatják a legjobban itthon bár ebbe van némi elfogultság is:D )
Ha inkább az állóharc jön be akkor ahhoz mérten válassz, hogy inkább rúgni szeretsz vagy ütni. Ha inkább ütni akkor elsősorban box de ha ragaszkodsz valamennyire a rúgásokhoz is akkor savate vagy ha találsz értelmes(nem fittness szintű edzést ahol 1 edző próbál 40 embert tanítani) edzést akkor kickbox. Ha meg inkább rugdosódnál akkor taekwondo esetleg thaibox.
BBKristóf és 4. válaszadó köszi szépen a válaszokat!!
Leginkább a harcművészetek tetszenek jobban, legfőképpen a Taekwondo,de a kyokushin karate is tetszik!! természetesen hajlandó lennék változtatni a külsőmön a siker érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!