Hogyan kezdjek el futni?
Szeretném az állóképességemet növelni, emellett szeretnék zsírt égetni. Jelen pillanatban a 160-as magasságom mellé 50 kg vagyok, azaz normál testalkatú.
A probléma az, hogy kb 100 méter után lihegek... egyáltalán nem sportolok és mozgok semmit, csak néha sétálok. Valamikor 2 hétig kb semmit, de valamikor pedig 1 nap megteszek 10 km-et is akár.
Hogyan álljak neki, milyen temopóban és számít-e az, hogy melyik napszakban? Hány fokban érdemes futni? Milyen ruhát javasoltok?
A cél: akár a maraton
Köszönöm!
Szia
Vannak a neten klassz edzéstervek kifejezetten kezdőknek. Ez jó mert intervall edzés így az állóképességed nő. Aztán szépen hosszabb kocogás majd futás. Én is igy kezdzem aztán napi két edzésre szét van osztva 16kili. És lihegés nélkül boldogan futom végig.
Pl ez nem olyan rossz
Én is lihegtem 100 méter után, de végig csináltam második nekifutásra ezt az edzéstervet. Tapasztalatból mondom, hogy hasznos és megcsinálható.
Felszerelés: futócipő amit a lábadhoz veszel. Keress rá a pronáló, szupináló láb kifejezésre és úgy vegyél cipőt.
Ruhához így nyáron kb mindegy, de egy tech,póló ha más nem NAGYON komfortossá teszi a dolgot mondjuk pamuthoz képest. Hűvösebb időben meg főleg, mert nem hazáig fogsz az izzadtságban állni.
Köszönöm szépen az eddigi hasznos segítségeket! :)
Menj a "hasznos"!
Aki ezt a programot végig csinálta, annak hogyan tovább?
Mit csinált, hogy formában maradjon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!