Erről mit gondoltok? Nagyon belerondít a szivárványos elképzeléseitekbe?
"People with gender dysphoria commonly identify as transgender.[8] Gender nonconformity is not the same thing as gender dysphoria[9] and does not always lead to dysphoria or distress.[10] According to the American Psychiatric Association, the critical element of gender dysphoria is "clinically significant distress".[1]"
érdekes
#52 A gender nonconformity az amikor nem érzed magadénak a nemi normákat. Tudod... Mint a butch leszbikusok vagy a drag queenek,vagy bárki, aki nem úgy definiálja a nemeket, mint sztereotipiák.🙄
Gyakorlatilag azt mondja hogy vannak akik nem a nemi szerepek alapján élnek, és mégsem transzok.
Érdekes ugyan, de pont nem a te oldaladrol, hanem az enyémről.
54: nem lehet a transzokat kigyógyitani a tévképzetükből. Sajnos nem. De ahelyett, amit normalitás megkívánna (ahogy lehet elfogadtatniuk vele, hogy beteg), inkább örülünk nekik, megsimogatjuk a pici buksijukat és még bátorítjuk is őket. Temessük csak el feminizmus eredményeit! Mit számítanak a nők? Az a fontos, hogy a nőnek képzelgő "egyének" tiporhassák a valódi nőket (lásd börtön terhesség).....
Miért kell nektek, transzoknak és identitás zavaros questioningnek rontani a valóban hátrányos helyzetű melegek képet?! Mi a nyavajáért kell nektek is társulni a szivárványba?! Hagyjátok békén a normális embereket és nézzétek szembe a rideg valósággal, hogy igenis betegek vagytok! Vagy tán ilyen lenne a tökéletesen egészséges psziché?😅
#Kérdező szerintem egyértelműen el lett neked magyarázva hogy a transzneműség nem tévképzet.
De téged miért zavar ha egy ember és az orvosai az állapotát nem betegségnek nevezelik? Miért zavar téged hogy, javítani akarunk az életünkön?
" Mi a nyavajáért kell nektek is társulni a szivárványba?!"
Nagyon sokan (az #55-ös válaszod alapján te nem, de azzal hogy a transz témájú kérdésedben szivárványt emlegetsz talán még is) egy kalap alá veszik a homoszexuálisokat a transzneműekkel, a transzokat melegnek titulálják a transzvesztitákat transzneműnek stb. Mi abban a meglepő, hogy az egy kalap alá vett emberek akiket ilyen vagy olyan módon de támadnak, megkülönböztetnek, közösen állnak ki saját magukért és egymásért. Elég szomorú lenne ha az egy kalap alá vett közösen támadott emberek nem állnának ki egymásért. És ezen talán meglepődsz, de van átfedés a transzok és az LMBTQ más betűje alá tartozók között, a transzok között ugyan úgy előfordulnak melegek, leszbikusok és biszexuálisok mint a nem transzneműek között.
Igaz te itt sehol nem írtad hogy betegség. Elnézésedet kérem hogy rád is utaltam az előbb.
De a válaszaidból egyértelműen az olvasható ki hogy a testi tranzíció ellen vagy: "És aki túl van a tranzíción, de nem, vagy csak minimálisan javít az életén?" mindezt pusztán azért mert ismersz 1 db embert akinek ez nem hozott javulást.
Nem áldozati pózt mutattam be neked, attól hogy te nem tartasz engem betegnek vagy épp általában a transzokat még igencsak támadnak minket. Pl részben te is azzal, hogy megpróbálod általánosságban kivetíteni az egyetlen transz ismerősöd esetét.
Niki
"Mi abban a meglepő, hogy az egy kalap alá vett emberek akiket ilyen vagy olyan módon de támadnak, megkülönböztetnek, közösen állnak ki saját magukért és egymásért"
Ezt úgy mondod, mintha nem lenne egyre elterjedtebb (főleg leszbikusoktól, de biszexektől és melegektől is) a #DropTheT. Okkal...
#52 A gender nonconformity (=gnc) a maszkulin nőket és feminin férfiakat jelöli, te nagyon buta :D
Én is pl full, 100%ig nő vagyok, de emellett maszkulin is, és nagy ívben szarok a nemi szerepekre. Ha egy kicsit hajlamosabb lennék agymosásra, és nem a 90es években, hanem a 00es években születtem volna, akkor sztem most simán nembimárisnak mondanám magam pusztán azért, mert a h&m pasi részlegéről veszem a kiegészítőimet, sminket pedig 10 évesen fogtam először és utoljára a kezemben.
Még szerencse hogy az aktivizmus amiből én tanultam, még azt tanította, hogy a női lét nem holmi hülye sztereotipia, amit pár gyökér talált ki, hanem csak az, hogy... nő vagy.😅
De nektek legyen csak női agyatok, meg pink aurátok, meg mittudomén, nem is érdekel.
az 56-os válaszoló egyik mondatára (idézem).
"És ezen talán meglepődsz, de van átfedés a transzok és az LMBTQ más betűje alá tartozók között, a transzok között ugyan úgy előfordulnak melegek, leszbikusok és biszexuálisok mint a nem transzneműek között."
Itt az élő példa, egy Transzbian (Leszbikus transznő, csak röviden).
57, te meg honnan vadásztad ezt a "dropthet" dolgot?
"Miért kell nektek, transzoknak és identitás zavaros questioningnek rontani a valóban hátrányos helyzetű melegek képet?! Mi a nyavajáért kell nektek is társulni a szivárványba?! Hagyjátok békén a normális embereket és nézzétek szembe a rideg valósággal, hogy igenis betegek vagytok!"
Ez már a harmadik ilyen kérdésed, amit látok. Engedd el, sosem fogod megérteni. Onnantól kezdve, hogy szerinted nem normális, hogy valaki keresi önmagát, nem tudom, mit akarsz.
Kedves Niki! Köszi, hogy elnézésemet kérted, ritka ez a Gyk-n, hogy valaki belássa a tévedését! Mint mondtam: nem, nem egy szimpla "ismerősről" van szó, hanem sokkal közelebbi személyről, aki révén bőven beleláthattam a T betűs közösségbe. Nem azt mondtam, hogy minden esetben a testi tranzíció ellen vagyok, mert van, amikor tényleg segít, viszont láttam én akkoriban igen érdekes "transzokat" is, és nem, nem az volt velük a baj, hogy nem úgy néznek ki, mint a választott nemük... Írnék példákat, csak tudom, mennyire úgy működik ez a közösség, mint egy nagy falu, mindenki ismer mindenkit kb., és még a végén felismerhetőek lennének páran.
És mielőtt a másik hsz. megjegyezné: ez saját tapasztalat, ilyen esetben pedig az embert nem érdeklik a statisztikák... Nem véletlen nem érintkezik már ez a személy sem a környezetemben a T közösséggel, okkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!