Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szeretném minimalizálni a...

Szeretném minimalizálni a glutént a táplálkozásomban, mit tanácsoltok mivel helyettesíthetném a kenyeret, tésztákat?

Figyelt kérdés

Próbálok egészségesebben enni, sportolok, súlyzós edzést végzek. A napi kalóriaszükségletem 3000-3300 körül mozog. Egy részét fehérjével fedezem ami 130-160g körül szokott lenni, de ez ugye csak kis részét teszi ki ennek a kalóriamennyiségnek, a többi részét zsírból és szénhidrátból kell fedeznem, gondoltam arra, hogy olajos magvakkal, diófélékkel fedezem egy részét, de habár ezek egészségesek kicsi térfogatúak ezért nincs meg soha a tele vagyok érzés ami hosszútávon hiányzik, szóval szeretnék mindenképp szénhidrátot is fogyasztani, a kérdés ugye itt jön, hogy a hagyományos szénhidrátokat milyen egészségesebb alternatívával helyettesíthetem? Kitétel, hogy ne legyen gyorsan felszívódó.


Nem szeretném teljesen megvonni magam örökre a búza lisztből készült ételektől, csak nem szeretném hogy a mindennapjaim része legyen, vagy maximum kis mennyiségben.


2020. febr. 27. 16:22
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
Zablisztből készült kenyér például egészségesebbnek mondható? Ízre rosszabb?
2020. febr. 27. 16:24
 2/23 A kérdező kommentje:
2. Alá tudod támasztani, hogy hülyeség én elhiszem, csak kérem az indokot hivatkozással.
2020. febr. 27. 16:31
 3/23 anonim ***** válasza:

Sokaknál ez nem divat kérdése.


Egy gltén érzékeny esetében elhalnak a bélbolyhok a gluténtől.


Rizsliszttel, kukoricaliszttel, és gluténmnetes zabbal lehet helyettesíteni.

2020. febr. 27. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/23 anonim ***** válasza:

Zabkása elég sok kalóriát tartalmaz és lassan felszívódó. Édesítheted mézzel, vagy valamelyik cukorhelyettesítővel is, hogy egészségesebb legyen, rakhatsz bele aszalt gyümölcsöt, magvakat, fahéjat, kakakaóport, vagy vaníliaaromát. Készülhet zabpehelyből, vagy zabkorpából. Én tejjel szoktam készíteni, de egy ismerősöm, vízzel és fehérjeporral.

Ezen kívül sokféle liszt létezik, ami egészségesebb a fehérlisztnél, illetve a köretek is sokkal többfélék, mint a hagyományos krumpli, rizs. Köles, kuszkusz, bulgur.

2020. febr. 27. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 A kérdező kommentje:
5. Csak a glutén érzékenység nem genetika, a túlzott gluténfogyasztástól alakul ki, bárkinél kialakulhat, tudod előre gondolkodni nem ökörség.
2020. febr. 27. 16:41
 6/23 anonim ***** válasza:
49%
Én gluténérzékeny vagyok, de aki nem az, annál elég komoly probléma, hogy a semmire diétázik.
2020. febr. 27. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 A kérdező kommentje:
Kérem buta emberek ne írjanak. Cukorbeteg sem vagyok, még sem tömöm magam édességekkel és péksüteményekkel egész nap, pedig az lenne a legfinomabb.
2020. febr. 27. 16:58
 8/23 anonim ***** válasza:

De, az igazi gluténérzékenység (cöliákia) legnagyobb részt genetika. Ha nem vagy cöliákiás, a glutén fogyasztása nem jelent egészségügyi kockázatot. Ha ennek ellenére gluténmentesen akarsz étkezni, az a te döntésed. A napi 5-6* étkezés, gyorsan felszívódó szénhidrátok kerülése, változatos étrend az alapja az egészséges táplálkozásnak.


Itt van egyébként egy cikk a glutén érzékenységről, a végén pár étkezési tippel, ha ragaszkodsz a dologhoz.

[link]

2020. febr. 27. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 A kérdező kommentje:
Nem cöliákiás glutén érzékenység is létezik, egyre gyakrabban alakul ki.
2020. febr. 27. 17:02
 10/23 A kérdező kommentje:
De a kérdésben leírtam, hogy nem gluténmentes étkezést akarok, hanem csökkenteni.
2020. febr. 27. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!