Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A vegák tovább élnek? Egészség...

Inuit kérdése:

A vegák tovább élnek? Egészségesebbek?

Figyelt kérdés

Vannak akik esznek húst, akár sokat is és egészségesek és sokági élnek.( és akkor még itt a paleo)

A húsokból könnyen beszerezhető vitaminokat,nyomelemeket meg mit tudom én még mit sokkal körülményesebb növényekből fedezni,nem? A Biblia is megengedni a húsevést.

Honnan tudjam kinek lehet hinni ha mindenki tudja hiteles kutatásokkal igazolni, hogy neki van igaza?



https://www.youtube.com/watch?v=h-fZ04PiyH0


https://www.youtube.com/watch?v=m0pr2lqc7WA



[link]



2014. márc. 21. 10:20
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
Szerintem nem feltétlenül élnek tovább a vegák, minden attól függ, hogy a hús elhagyásán kívül hogyan táplálkoznak. Valószínűleg mindenevőként (ha ritkán eszik húst) és vegaként is lehet az ember egészséges. De ha vega vagy akár vegán is lehetek anélkül, hogy megbetegednék, akkor én azt választom. Az állatoknak, a bolygónak is jobb így.
2014. ápr. 17. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 52/55 anonim ***** válasza:

L|FEHACKER, köszönöm.


Shaolinokra összehasonlítás és ellenpéldák a Wudangosok.

A taoista harcművészek a kolostorban szánt szándékkel, hetente esznek húst az állati fehérjebevitelük (és a hús, állati táplálék sajátságai) miatt.


Teljesítményükben nem szokás (vagy nem eldöntött) a külső és a belső stílusú harcművészetek között (Shaolin és Wudang között) rangsort felállítani, ez egy érdekes kiegészítés lehet a vegetáriánus harcművész szerzetesek témájához. A lényeg, hogy vannak nem vegetáriánus 'emberfeletti' képességű harcművészek is. De az ő életmódjuk valóban összehasonlíthatatlan a miénkkel. Ők nem dolgoznak 8-12 órát egy nap másokért, hanem ennyi időn át a saját testüket fejlesztik nagyon speciális gyakorlatokkal. Így másképpen is működnek már, mint mi.

2014. ápr. 17. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 53/55 anonim ***** válasza:

Minimor köszi a részletes választ!

:)

Még erről a lisztes dologról irhatnál nekem, hogy akkor most hogy is van? Irtad hogy nincs lényeges különbség a fehér és teljeskiörlésű liszt hatása között? Akkor most milyet és mennyit lehet enni?

Meg azt sem értem,hogy ugye a liszt is cukorrá alakul a szervezetben. De pont olyanná mint a sima cukor is? Ezért olyan kedvezőtlen a hatása? Vagy a lisztből átalakuló cukor azért más? Nem tudom érted-e mit akarok. :)

Nyirfacukorról esetleg vélemény?

És a burgonya, rizs? Ezek is cukorrá alakulnak? Vagy ezt miért nem ajánlják fogyasztani hús mellé?

Köszi előre is! :)

2014. ápr. 18. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 54/55 anonim ***** válasza:
Esetleg megbeszélhetnétek egy másik kérdés alatt, vagy privátban, minthogy "szétoffoljátok" a kérdést?
2014. ápr. 18. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 55/55 anonim ***** válasza:

Esetleg nem.


A keményítő glükózból áll, van egy bontható kötés a glükózok között, ha az megszakad a keményítőben (emésztés) akkor cukor szabadul fel, mert az az építőtégla.


A többi csupán mellébeszélés (rostok, lassú felszívódás stb.)


Többi olvasmány:

wikipédia: glükóz

wikipédia: keményítő

tényektévhitek: biztonságos keményítők

2014. ápr. 19. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!