Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi lehet a sütőporban a...

Mi lehet a sütőporban a szódabikarbonáton kívül?

Figyelt kérdés

Külföldi receptet szeretnék megérteni és helyettesíteni, de ehhez előbb értenem kell, hogy mi van benne.


Az, hogy sütőpor, értem, és utána van zárójelben a szódabikarbóna és még valami, amit nem találtam meg magyarul, de az is igaz, hogy semmit nem konyítok a kémiához, nem is értem, hogy hogy érettségiztem le végül.


Érdekes módon külföldiül is (nem angolul) a szódabikarbónában benne van a szóda szó, nem is értem, hogy miért, ám ebben a másik vegyületben is benne van a szóda szó, ugyanúgy külföldiül, ám szó szerinti fordításában az akkor szóda pirofoszfát lenne, amiről már megtaláltam, hogy az (mármint a pirofoszfát) magyarul difoszfát, mégsem találtam ilyen vegyületet, ezért kérdezem itt a konyhai praktikákhoz értőket, hogy mit szoktak még a szódabikarbonáthoz hozzátenni és/vagy mi lehet ez magyarul, ez az szódapirofoszfát vagy szódadifoszfát, amit biztosan nem így hívnak magyarul, mert akkor magam is megtaláltam volna szerintem.



dec. 14. 13:23
1 2 3
 21/22 Zcom09 válasza:

Technikailag igen... Valószínűleg így is megfogsz találni minden infót ami sütéssel kapcsolatos.

De vegyileg ha konkrét vegyületet akarsz megnevezni akkor nem. Mivel többféle difoszfátot is használnak, ha egy specifikusra akarsz hivatkozni szükséges a prefix.

dec. 16. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/22 A kérdező kommentje:
Köszi!!!
dec. 16. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!