Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a rántottát...

Hogyan kell a rántottát elkészíteni?

Figyelt kérdés
Csak egy egyszerű rántottareceptre lenne szükségem. Tudom, hogy sok ilyen válasz található már ezen az oldalon, de nem tudom, hányasra kapcsoljam a tűzhelyet (hármas a max). Még sosem készítettem rántottát, de gondoltam, most kipróbálom :) Köszönöm a válaszokat!
2010. júl. 12. 12:58
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
minél nagyobbra
2010. júl. 12. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
30%

Hú ezt nem mondod?:D

Hány éves vagy?:D

Nagyon egyszerű, takarékra rakd és verd fel a tojást és zutty mehet bele,ha persze nem akarsz bele semmi extrát rakni még:)Jah és olajat ki ne felejtsd,vagy még jó vajjal is;)

15/L

2010. júl. 12. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

fölversz annyi tojást amennyire szükséged van,azt ízlés szerint ízesíted sóval,borssal,tehetsz bele kolbászt, sajtot,szalonnát ezt bele öntöd előmelegített serpenyőbe,forró olajba és megsütöd.Ha egyik fele megsült átfordítod a másik felére,hogy az is süljön meg.

Ennyi az egész:D

2010. júl. 12. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem, nem tudom, mert még sosem próbáltam. 13 vagyok.

És köszönöm a válaszokat :)

2010. júl. 12. 13:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem kell maxra venni a gázt! Én közepes vagy kicsin szoktam. Felteszel egy serpenyőben egy kevés olajat. Elég neki egy perc is mert gyorsan melegszik az olaj és rakhatod is bele a tojást. Addig kavargatod amíg kész nincs. Az is elég gyorsan megvan, csak azért kell mondjuk fakanállal "kavargatni" hogy ne süljön le!
2010. júl. 12. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Tedd fel egy serpenyőben a zsíradékot (olaj vagy vaj vagy zsír) 2-es fokozatra kapcsold a tűzhelyet.


Amíg melegszik, készítsd elő a tojást:


Éhségtől függően egy főre 2-3 tojást számolj. A tojásokat törd fel, majd kevés ételízesítővel, vagy sóval ízesítve egy villával verd fel (mély tányérban, több tojás esetén mélyebb tálban).


Ha már elég meleg a zsiradék (ne nyúlj bele, csurgass bele egy pici tojást, ha feljön, jó), öntsd bele a felvert tojásokat és néha egy fakanállal kevergesd.

Ha szép lepény szerűt akarsz, akkor mindig csak a szélét húzgáld a fakanállal befelé, és ne süsd teljesen szárazra, a teteje lehet hígabb (de nem folyós, sületlen).


Ha kész szórhatsz rá pirospaprikát.


Ennyi az alaprecept, ebbe bármit bele lehet keverni.


Lehet az elején egy kis hagymát meg kolbászt pirítani és erre ráönteni a tojásokat, stb.


Remélem érthetően leírtam :)

2010. júl. 12. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, érthető volt, nagyon köszönöm :)
2010. júl. 12. 13:12

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!