Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nemjo a langosom mit...

Miért nemjo a langosom mit rontottam el?

Figyelt kérdés

Kemény lett :((

Hagyományos recept viz Liszt élesztő so amivel készült



2019. aug. 10. 20:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Olaj és főtt áttört burgonya,nem sok 1kg liszthez kb egypúpos evőkanálnyi,olaj kb 1dl.A tésztát lágyra kell gyúrni.
2019. aug. 10. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
91%

Fiúk, lányok, hallgassatok Laci Bácsira. :)


Azzal kell kezdeni, hogy megnézem a liszt csomagolását.

Ha BL 55 van ráírva, akkor abból sütit készítünk.


Ha BL 80, akkor lángost, meg egyéb kelt tésztát.


Ha a cukor kevés az élesztőben, akkor nincs kaja a mikroállatkáknak, hogy elegendő széndioxidot termeljenek.

Amúgy csak én szoktam tejjel készíteni a lángost ?


50F

2019. aug. 10. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi


51 F


Hozzá kell szoknom, hogy múlik az idő. :)

2019. aug. 10. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld ezt

[link]

2019. aug. 11. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 A kérdező kommentje:

Sima finomlisztet használtam Eddigis és nem lett kemény most meg az :( azért nem értem.

A kefires receptet nem szeretem nagyon más az íze.

2019. aug. 11. 10:35
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettő sima fehér liszt, csak más a sikér tartalma.

Nem fogtál túl meleg vizet az élesztőhöz ?

Raktál cukrot az élesztőhöz ?

2019. aug. 11. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 A kérdező kommentje:

Igen raktam cukrot bele ,az élesztő sikerült mert megkelt látszott rajta

És ez a recept máskor sikerült :( most meg nem


Lehet megpróbálom inkább por élesztőből

2019. aug. 11. 16:50
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem raktal bele olajat, ennyi. Esetleg meg keves volt a folyadek. Nem kell itt bonyolitani a dolgot a huzattal meg a BL80-nal. Probalj ki egy masik receptet, mas aranyokkal.
2019. aug. 12. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim válasza:
100%

Én ez alapján a recept alapján csináltam legutóbb és nagyon puha lett a tésztája. Ezeket az arányokat is használtam és fontos, hogy hagyd elég ideig kelni és, hogy amikor formálod a lángost, akkor ne formáld túl vékonyra, és ne süsd túl sokáig, mert rettentően hamar megsül.

Az említett cikk:

[link]

2019. szept. 4. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!