Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy habkonnyu turogomboc recept?

Egy habkonnyu turogomboc recept?

Figyelt kérdés
Valahogy sosem sikerul nekem. Vagy nem all ossze , szetesik a forro vizben, vagy kokemeny lesz. Valaki irna nekem egy jo receptet?
2019. aug. 24. 14:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
45%
Nekem se sikerült sokáig. Én aprítógépben összetöröm a túrót (van aki passzírozza). Lehet a tojást felverve, sőt szétválasztva és külön felverve hozzáadni. Én dara helyett zabkorpát teszek bele, és legalább egy órát hagyom állni. Egy pici méz is segít összeragasztani a gombócot. Már formázásnál lehet érezni, hogy ez egyben marad, vagy sem. Forró, de nem lobogó vízbe teszem, mert a buborékok szétütik a gombócot.
2019. aug. 24. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
67%

Én ennek az egyszerű-nagyszerű receptnek az alapján készítettem életem első túrógombócát és tökéletes lett.

Amikor receptet kerestem, azért választottam ezt, mert a hozzászólók nagyon dicsérték és roppant egyszerű.

Azóta már csináltam vagy 20x és megfigyeltem, hogy akkor a finomabb, ha a gríz minél nagyobb szemű.

Én nem villával nyomogattam össze a túrót, hanem a gépi habverővel kevertem krémesre, de ez részletkérdés.

[link]

2019. aug. 24. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
48%

Én olyat szoktam csinálni, aminek tejbegríz az alapja, az mindig puha.

Ha a klasszikus változatot szeretnéd, akkor öntsd a grízt forró tejbe, akkor biztosan megdagad, és nem is kel rá olyan sokat várni, mint hideg tejben.

2019. aug. 24. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
55%

#3

Hol és mikor kerül a túrógombócba tej?

Linkelnél egy ilyen receptet?

2019. aug. 24. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
56%

Én is mondok egy dolgot, hogy én hol rontottam el, aztán hátha segít rajtad... vagy nem. :)


Szóval én mindig "túl jóra" akartam csinálni, mármint eléggé túl ízesítettem, raktam bele egy csomó cukrot, vaníliás cukrot, stb, mert édesen szeretjük.


Hát igen ám, csakhogy ha a cukor rendesen eloldódik benne, akkor elfolyósítja az egész keveréket. És ezt még több kötőanyaggal (búzadara, akár zsemlemorzsa, vagy egy kevés liszt) akartam kompenzálni, hogy formázható legyen.

Na ez a kötőanyag viszont főzés közben elkezdett dolgozni rendesen, úgyhogy a végeredménnyel kb ping-pongozni lehetett.

Úgyhogy marad az, hogy jóval kevesebb cukor, magasabb zsírtartalmú áttört túró, legalább 1 óra pihentetés.


És öntetből csinálok inkább olyat, hogy belerakok mindent, hogy mega-giga-brutál íze legyen, és azzal locsolom tálaláskor, vagy ki-ki ízlés szerint.


Amúgy 1 kiló túróhoz 15 deka búzadarát és 5 tojást teszek.

2019. aug. 24. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
56%

25 dkg túró, 3ek búzadara, 3 tojás

A túrót összekevertem a tojássárgájával és a búzadarával, kb1 óra állás után belekeverem a felvert tojásfehérjét. Forró / nem lobogós/sós vízbe kanállal beleszaggatom óvatosan, 3-4 perc főzés után pirított zsemlemorzsába forgatom.

2019. aug. 24. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
71%

"Hol és mikor kerül a túrógombócba tej?

Linkelnél egy ilyen receptet?"


Sokféle változat van, ez pl. tejes alapú, mert tejbegrízzel készül.


[link]

2019. aug. 24. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
66%

#7

Köszönöm, nem ismertem, de kipróbálom!

Mindig tanul az ember valamit!:)

2019. aug. 24. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
55%
elmondom a titkot, főzés előtt álljon a hűtübe egy órát hadd duzzadjon meg a búzadara
2019. aug. 24. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Itt vannak unatkozó emberek, akik mindenkit lepontoztak! Ugyan valaha is készített-e már túrógombócot? Szerintem nem!
2019. aug. 26. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!