Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű sztrapacska recept?

Egyszerű sztrapacska recept?

Figyelt kérdés

Kezdő szakács vagyok, a receptoldalakon hatezerféle recept van, mind más arányokkal dolgozik, még abban sem egyezik, hogy mibe keveri bele a galuskát (csak a zsírba, túróba is, tejfölbe is...), van ahol sütik a végén van ahol nem...


Szóval, egyszerű alapreceptet keresek, amit nem nagyon lehet elrontani.

Köszönöm előre is!


2019. okt. 1. 13:26
 1/9 anonim ***** válasza:
8%
Google.
2019. okt. 1. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudok arányokat, én érzésre csinálom.

2 személyre 6-8 közepes krumpli. Nagy lyukú reszelőn lereszelem, lesózom.

Szalonnát kockázok, zsírjára sütöm, a pörcöt kiszedem egy kis tálkába. (Minél több, annál jobb.)

A krumplit kinyomkodom nagyjából, nem kell szárazra, ráütök egy tojást, annyi lisztet adok hozzá, hogy sűrű deszkáról szaggatható állagot kapjak.

A kiszaggatott tésztát megfőzöm, 1-2 perc, miután feljött kiszedem, és a szalonna zsírjába forgatom.

A kész adagot felteszem a gázra, és 1 tömlős juhtúrót rányomok, addig forgatom, míg elolvad, és bevonja a tésztát.

Tálaláskor megszórom a pörccel.

(Ezek viszonylag kemény nagy galuskák, de mi így szeretjük. Lehet kis reszelőn csinálni, akkor galuska szaggatón is átmegy.)

2019. okt. 1. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

1, ha elolvastad volna a kérdésem, leírtam, hogy a googlés megoldáson már túl vagyok, és nem ok nélkül kérdezek itt...


2, Köszi a választ, most akkor ez megint új 🙈 Tömlős túró? Én azt hittem, darabossal kell...

2019. okt. 1. 14:15
 4/9 anonim ***** válasza:

A juhtúró más ízű és állagú, mint a sima.

Van ahol sajtpultban kimérve árulják, általában a hűtőpultban ilyet találsz.

[link]

2019. okt. 1. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
31%
Szakács vagy, és neten nézel sztrapi receptet? Munkahelyeden hogy szokták csinálni a rutinosabbak?
2019. okt. 1. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
19%

"csak a zsírba, túróba is, tejfölbe is..."

Ja, meg ha ilyen alapok is kérdésként merülnek fel, elméleti, gyakorlati szakoktató, hogy tanította?

Szakmunkásvizsgán hogy mentél át? Ezt a szégyent...

2019. okt. 1. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
68%

2-es mmmmmm, ez szuperül hangzik, tuti kipróbálom.



amúgy szerintem a kérdező nem szakmailag értette a szakácsot, hanem hogy otthoni "szakács" (remélem :D )

2019. okt. 1. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Írhattam volna kezdő háziasszonyt is, végül is. Azért írtam oda, mert itt a nagyátlag hajlamos oltogatni, ha valaki nem tud valamit, gondoltam megelőzöm a dolgot. Sose csináltam, nyilván honnan tudnám, hogy melyik recept az eredeti, mikor neten minden önjelölt mesterszakács a sajátját írja igazzzzzzy és eredeti receptként, holott azon túl, hogy krumpli meg juhtúró, semmiben nem hasonlítanak...

Nem jött össze, értelmes választ egy embernek sikerült adnia. :)

2019. okt. 1. 15:53
 9/9 anonim ***** válasza:
30%
Nyugodtan csináld a 2-es receptje szerint, én is így csinálom. Annyi a különbség, hogy én nem tömlős juhtúrót használok (nem is tudtam, hogy van ilyen) hanem kimérve veszem. Ha nagyon érett,erős az íze, akkor kevés tehéntúróval enyhítem.
2019. okt. 1. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!