Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Sütés, főzés

A kérdés

Elrontom a zöldség minőségét, ha egy napig vízben hagyom és csak másnap főzöm meg?

Répa, karalábé, petrezselyem lenne kockára vágva.

  okt. 19. 15:21  Privát üzenet  

A válaszok
Nem.

A válasz 48%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/9Időpont okt. 19. 15:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Akkor nem, ha az áztatólevet is felhasználod az ételhez. Ugyanis áztatás közben sok ásványi anyag kiázik a zöldségekböl és átkerül a vízbe.


Viszont nem igazán értem, mire lenne jó az áztatás ilyen sok ideig, semmi értelme.



A válasz 68%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/9Időpont okt. 19. 15:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Így tudnák időt nyerni mert nagyon kevés az idő reggel. Megtartom akkor a vizet mindenképp, úgyis leves lesz.

# 3/9Időpont okt. 19. 15:52 Privát üzenet
Azzal hogy nyersz időt, hogy egy napig vízben áztatod a zöldségeket?

A válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/9Időpont okt. 19. 16:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hecsak nem ipari mennyiségekröl van szó, el nem tudom képzeni, hogy az a maximum fél óra annyira sok lenne, amíg megpucolsz meg összedarabolsz zöldségeket.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/9Időpont okt. 19. 16:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Hát igen, kábé fél órát spórolnék, a fővés miatt fontos. Hogy biztos ne kelljen indulnom míg a fővési idő le nem telt. Este meg ha hazaérek már várna a leves. :)

# 6/9Időpont okt. 19. 16:20 Privát üzenet
Felapritva lezárhato tasakba és hütöbe. Minek kell a vizzel foglalkozni?

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/9Időpont okt. 19. 16:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

A víz csak azt hittem azért kell, hogy ne színeződjön el sötétre. Ha csak zacskóban is eláll akkor nem akarom vízbe tenni persze.

# 8/9Időpont okt. 19. 17:47 Privát üzenet
Nem kell vízbe tenni, elég ha aprítás után leöblíted és jól záródó dobozban, a hűtőben tárolod felhasználásig.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/9Időpont okt. 19. 20:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Kelt tésztát másnap sütni lehet?
Van érdemi különbség a főzés és a párolás között? Íz és textúra szempontjából (pl zöldségek esetében)
Fél kg fagyasztott franciasaláta zöldség mixből kb hány adag franciasalátát lehet készíteni?
Tudnátok olyan ételeket írni, ami jó nyári ebédre, úgy hogy előző este megfőzni, és másnap csak megmelegíteni? Leginkább egytálételekre gondolok, mint pl. lecsó vagy curry-s csirke
Kell a zöldség (sárgarépa) a kutyámnak, ha a másnap mindig meglátszik a székletében? B. A. R. F. szerint etetem, húsból kb 400g-ot kap, és zöldségből is ugyanennyit kell?
Otthon készített gyümölcs ill zöldség pürét hűtőbe tárolva másnap is oda lehet adni a babának?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Sütés, főzés rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!