Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csajok, hogy kell finom omlós...

Csajok, hogy kell finom omlós tésztájú bejglit sütni?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban a mamám diós, mákos és kakaós bejglit csinált főleg karácsonyra, de olyan finom és könnyű tésztát gyúrt mindig hogy lehetetlenség utánozni, még napokkal később is ugyanolyan állagú volt. Sajnos már több mint 6 éve meghalt, nem tudom megkérdezni tőle hogy kell.


Idén szeretnék részben az ő emlékére csinálni először.


Tudnátok ötletekkel segíteni, hogy mitől lesz omlós a tészta?


Előre is köszönöm a válaszokat! Üziben is szívesen fogadok recepteket!🙂

30/f


2019. dec. 5. 12:00
 1/7 anonim ***** válasza:
40%
Mit tudnak a mai csajok a bejgli sütésről?!
2019. dec. 5. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Biztos többet mint én!
2019. dec. 5. 15:03
 3/7 anonim ***** válasza:
en neten szoktam keresni, a kovetkezo evre mindig elfelejtem hol talaltam a receptet. repedesmentes, es elronthatatlan bejgli voltak a keresoazavaim az elso evekben, de nar barmelyiket megsutom es mind finom lett... egyet kiveve az kemeny lett, de azt csak sima bejglinek hirdettek. volt mar mas uj recept ami nem valt be 1-2, de probalkozni kell. elsonek: udv, egy “mai” lany aki barmit megsut es foz, es nem nez le masokat... es igen nokedlit is tudok szaggatni huszoneves letemre, ez nem ritkasag csak szeretnek meme-ket csinalni minden hulyesegrol. kerdezo: nosaltyn nezegess, olvass kommenteket, sok jo tipp van mire erdemes figyelni
2019. dec. 5. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Én ezt a receptet ajánlom: [link]


Nem lesz olyan mint az övé volt, viszont típusra hasonló lehet ahhoz. Pár tipp, ami segíthet:

- Nagyi titka lisztet ne használj semmiképp, még a kutyagumi is jobb választás mint az.

- A zsírt, tojást, tejfölt érdemes frissen venni (piacos előnyben).

- Friss élesztőt használj, ne instantot.

- Nézz utána, hogy hogyan lehet jól használni azt a fajta sütőt, ami neked van. Például a gázsütők többségében k***a nehéz jó süteményt, vagy hasonlót sütni, mert hamar megsül az alja, holott a felső résznek még kéne idő. Ilyenkor szoktak például alufóliát tenni a sütő aljába (fényes felével lefelé), vagy egy felforrósított tepsit a sütnivaló fölé betenni...

- Ne süsd túl, mert akkor szokott homokká változni a tészta.

- Csak annyit szeletelj, amennyit épp megeszel, a többit tedd el.


+2 tipp, bár ezt csak hallottam, nem teszteltem még. Az első tipp, hogy mielőtt a tölteléket a tésztára tennéd, reszelj rá egy almát, és arra tedd a tölteléket. A másik tipp pedig, hogy neki ne állj főzőcskézni a tölteléket, mivel nem kell. Elég ha meleg vízzel kevered el.

2019. dec. 5. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket! Én úgy hallottam hogy a kinyújtott tésztát tejjel kell belocsolni, attól lesz puha a töltelék.
2019. dec. 5. 16:55
 6/7 anonim ***** válasza:
en tejjel nem locsoltam :) viszont megszurkalni a tesztat aokazor elfelejtem de csak 1x repedt meg. ne legyen tultotve akkor reped jobban :/ 1:1 teszta-ttelek arany a javasolt. az h fozve van e a toltelek sztem mindegy, csinaltam igy is igy is, de ha fozod varr meg mig kihul. elesztot mindig instantot hasznalaok mert mindig eleleftek venni, es ebbol meg betaraztam :D de finom omlos. es igen a suto fontos h ismerd. regi gazsutom van de a fokozatai eleg furak de mar kiismertem. es igazabol tojasbol sem a legfrissebbet szanom erre, mamanak mindig voltak tyukjai es a frisset eladta, a regit ettuk mindig otthon :) de mindig szuper bejglije volt. a teszta a lenyeg, jok legyenek az aranyok. pl ha apro a tojas ami van itthon plusz egyet beleteszek ha ugy itelem meg keves, hiaba irjak h 3 tojas, aztem sokazor szamit h mekkora. mondjuk ez kis rutinnal konnyebb foleg tobbszori sutesre. probalj 1 rudat es ha bejon mehet nagyban. egyik evben nekem is kellett +1et sutni, mert kellett egy “extrabb” gesztenyes afonyas is probanak :D kerestem egy jol negyedelheto receptet. kicsit mas lett de nagyon jo
2019. dec. 6. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nekem új sütőm van, de nagyon rosszul sül. Az alján megkapja, a teteje sületlen. Nem nagyon szeretek dagasztani, de ezt muszáj jól meggyúrni. Ha sikerül az ünnepekre megcsinálni akkor megosztom a képet milyen lett.🙂
2019. dec. 6. 16:19

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!