Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ajánlanátok receptet amiből...

Ajánlanátok receptet amiből igazán finom és jó könnyű tésztájú lángost tudok készíteni?

Figyelt kérdés

Ami nektek a legjobban bevált esetleg.

Krumplit tegyek hozzá?

Vagy esetleg kefirtől lesz puha a tészta?

Tanácstalan vagyok. Köszönöm🤗


2018. okt. 5. 13:48
 1/5 anonim ***** válasza:
84%

Amikor tudom, hogy pár napig nálunk lesznek az unokák, Hűtős kefíres lángost szoktam készíteni. Ez a legjobban bevált

lángos receptem.

Azt szeretem benne, hogy 2 hétig is eláll a hűtőben.


Bármikor lehet sütni belőle, sütés előtt fél órával kiveszek belőle annyit amennyi szükséges Így ez nem egy kis egyszeri adag. Mérettől függően kb. 30-35 db lesz ebből az adagból.Még sosem történt meg, hogy ennyi idő alatt ne fogyott volna el.


Hűtős kefíres lángos


Hozzávalók:


1 kg búzaliszt (BL55)


2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)


300 g kefir


4 evőkanál étolaj


1 evőkanál só


1 csapott evőkanál kristálycukor


200 ml 2,8%-os tej


50 g élesztő (friss)


Elkészítés:


A tejbe tesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.


Liszthez adjuk a tojásokat, sót, kefirt és a felfuttatott élesztőt, majd jól kidolgozzuk, dagasszuk.


Ezután letakart tálban hűtőbe tesszük. Kelni fog, tehát számoljunk vele, hogy nagyobb tál fog kelleni.


Ha állt már 3-4 órát, gombócokat tépünk belőle, és olajos kézzel kihúzkodjuk.


Bő, forró olajban megsütjük az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is.


(Másnapig hagyjuk a hűtőben és utána süssük. És szerintem minnél tovább áll a hűtőben,( persze a 2 héten belül, amíg eltartható), annál finomabb.)

2018. okt. 5. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
73%

A lángos kefíir és krumpli nélkül is puha, a lényeg, hogy ne dagaszd szárazra, keményre.


kb. 4 dl víz

2 tk. só

2 ek. olaj

60 dkg BL 80 liszt

3 ek. burgonyapehely (elhagyható)

1 tk. cukor

3 dkg élesztő


Megdagasztod, duplájára keleszted. Olajos kézzel 8-9 darabra szeded, kigömbölyíted. Letakargarva 10 percet keleszted, majd kézzel kihúzva kisütöd, forró olajban, hamar.

2018. okt. 5. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha közepesen kemény a tészta és jól megkel, akkor könnyű lesz, de én szoktam bele burgonyát is tenni, mert úgy finomabb, néha még káposztát is reszelek bele.
2018. okt. 5. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!😊
2018. okt. 5. 15:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan lángost szeretnél, amit a piacon, strandon kapni, akkor ezt csináld meg:

[link]

Biztos mindenkié finom, akik írtak, de EZ az a lángos, amiért a lángost szeretjük.

2018. okt. 5. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!