Ha a sült csirkemellben volt néhány kisebb halvány rózsaszín folt, de ízre jó volt, akkor ugye nem nyers húst ettem?
Figyelt kérdés
2019. dec. 11. 16:43
2/7 anonim válasza:
Biztos hogy véres és sületlen az olyan hús.
4/7 A kérdező kommentje:
De csak egy kis folt volt, és nem volt rágós, máshol teljesen normálisnak tűnt.
2019. dec. 11. 20:14
5/7 A kérdező kommentje:
Ugye nem kaptam el a szalmonellát?
2019. dec. 11. 20:58
6/7 anonim válasza:
Attól még, hogy esetleg nyers volt, nem biztos, hogy szalmonellás is.
Szerintem igen kicsi az esélye...
7/7 anonim válasza:
a szalmonella lpusztul ha 80 C-fokon 10 percig, vagy 70 C-fokon 20 percig hokezeljuk a hust. renelhetoleg erte azert ennyi ideig, egy rozsaszin folt meg nem jelent rosszat de ha nyers hust eszel is csak esely van a fertozesre de egyatalan nem biztos h fertozott a hus. lappangasi ido kb 72 ora, de ne felj sztem, belul a husban nincs, inkabb a feluleten. a bakterium onan ered ahonnan a tojas jon, tehat ha nem kentek ossze vele a hust, nemhiszem. ha meg ossze is kentek a felulete a husnak biztos sult 10 percig. nem ozonnal kezelt tojast fogyasztunk es kiskorom kedven edessege a tojassarga habosra keverve cukorral volt, pedig nem fertotlenitettuk extran a tojasokat es soha semmi bajom nem lett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!