Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tartósítószert használjak?

Milyen tartósítószert használjak?

Figyelt kérdés

Készítek 10db tojásfehérjéből, 1 kg szárazanyagból (zsemlemorzsából, kukoricából, meg ebből-abból) és vízből szükség halcsalit, úgynevezett bojlit. Ez egy golyó amit forró vízbe kell tenni s ha feljön a tetejére akkor kész, ki lehet venni, 2 napig szárítani, majd mélyhűtőbe tenni, hogy ne romoljon meg, mert nincs benne tartósítószer.


Nade én nem szeretném mélyhűtőben tárolni, hanem csak a rendes hűtőben, vagy egy lezárt zacskóban, (mint a bolti bojlikat) ehhez viszont tartósítószert kellene hozzákeverni. Viszont fogalmam sincs, hogy milyen és mennyi tartósítószer kellene bele. (tojássárgáját nem tartalmaz, megeszem vacsorára) (10 tojásfehérje, 1kg szárazanyag (kenyérdara, liszt, stb.) Főzés-szárítással nincs probléma, addig tökéletes, csak az eltarthatóságot kellene mélyhűtőn kívül megoldani.



2020. márc. 10. 17:46
 1/8 A kérdező kommentje:
benzoesav? Nátrium-benzoát?
2020. márc. 10. 18:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően nem látom okát a tartósítószer használatának.

Én mindenképpen kipróbálnám anélkül. A szárításra koncentrálnék, tökéletesen szárazra szárítanám sütőben.

2020. márc. 10. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A habcsók lényege is tojásfehérje és szárazon sokáig eláll.
2020. márc. 10. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Tehát, ha jól kiszárítom akkor jó az így ahogy van?

Eredetileg egész tojást raknak bele, de nem láttam értelmét, a fehérje fogja össze, nem? (Sárgáját megettem, legközelebb lángos lesz belőle) Alaposan meg lett forralva, feljött a tetejére és még hagytam forgolódni.


A habcsók cukorral van összedolgozva, ugye? Az nincs ebben.

2020. márc. 10. 18:47
 5/8 anonim ***** válasza:
A szárítás is egyfajta tartósítás, gondolj csak a szárított húsokra, vagy az ételízesítőre.
2020. márc. 11. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Ha só közé keverem? A sónak nem lesz semmi baja, sőt, törpeharcsához bármikor elhasználható.
2020. márc. 11. 20:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Kiváló ötlet, sütőben alacsony hőmérsékleten résnyire nyitott ajtó mellett tökéletesen kiszárad, és sóba keverve szárazon is marad.
2020. márc. 11. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Totálisan nem szárítom ki, 3 napot egy tálcán pihent, átöntöm egy bödönbe és elvegyítem sóval. Így nem kell a mélyhűtőbe-hűtőbe dugdosni, oda a halak mennek.
2020. márc. 12. 00:27

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!