Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Baj, ha a pestoba nem parmezán...

Baj, ha a pestoba nem parmezán sajtot rakok? Hanem például trappistát? Attól is finom?

Figyelt kérdés
Ha valaki készített, írja meg. :) Lehet, viccesen hangozhat a kérdés, de komolyan kérdem... Előre is köszönöm 🤗

2020. ápr. 6. 15:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
Nem jó, mert magas a nedvességtartalma, és sokkal kevésbé aromás.
2020. ápr. 6. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

akkor inkább ne csinálj pesto-t!


Csirkefarhátból se készítünk tatárbífszteket… :-D

2020. ápr. 6. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
Ha még pecorinot vagy grata padanot írtál volna, vagy hasonló keménysajtot, akkor hagyján, de ugye nem gondolod komolyan, hogy trappistával sikerülhet?
2020. ápr. 6. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
57%

Van az a mondás, hogy aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul.


Nem alapélelmezési cikk a pesto - ha valakinek csak teszkógazdaságos trappistája van, az csináljon belőle melegszenyát. :-D


Viccet félre, tényleg nem értem, miért kell forszírozni egy ilyen ételt, ha nincsenek meg hozzá az alapanyagok.... Aztán utána jön a köv. kérdés, hogy "mit lehet ezen szeretni???" :-DDD


Még kapcsolódóan, ez jutott eszembe a minden alapanyagot helyettesítő módszerről...


[link]

2020. ápr. 6. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
58%

Rövid válasz: csináld csak. Jól fogtok lakni.


A hosszú válasz ponossága leginkább attól függ:

-mennyire vagytok éhesek,

-mennyire ínyencek a veled étkezők, ettek-e már igazi (értsd: recept szerint készült) pestót,

-maga a trappista sajtod, amiből reszelni fogsz, mennyire érett, száraz és kemény.


1-et teszek 3 ellen, hogy a gyaki népével ellentétben azok, akik a pestódból enni fognak, nem fognak panaszkodni.

2020. ápr. 6. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
32%
5: ezzel az erővel radirgumit is reszelhetne bele... :-))))
2020. ápr. 6. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Normális válaszokra számítottam, ennek ellenére eléggé nem kedvesek jöttek. Neked utolsó hozzászóló pedig gratulálok... Csak kérdeztem, de úgy néz ki, itt azt sem lehet, mert minden nevetni kell.. Hát köszönöm szépen. Kva kedvesek vagytok.
2020. ápr. 7. 07:11
 8/11 anonim ***** válasza:
42%
Nyugodtan belerakhatod, finom lesz, jól fogtok lakni.
2020. ápr. 7. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
66%
Meg fogjátok tudni enni. Finom is lehet, bár azért az igazit nem fogja kenterbe verni.
2020. ápr. 7. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
77%

7-es: akkor írd ki előre, hogy csak olyan válaszokat vársz, hogy "IGEN, belerakhatod a trappistát"


:-D


Tényleg elképesztő, hogy vannak olyanok, akik csak a prekoncepciójuknak megfelelő választ fogadnak el... De akkor miért bocsátják közönség elé a kérdést egyáltalán...???


Amúgy a 24 óra alatt érlelt (!!!) átlagos trappistával gyakorlatilag egy csomó vizet veszel. A 2-3 évig érlelt parmezan / grana padano nem véletlenül kerül annyiba! Abban már nincs víz! Ezért olyan intenzív az íze (természetes ízfokozó, ahogy leírják). Magyarul: 5 dkg parmezánban több, aromásabb ízanyag van, mint 20 deka trappistában. Tehát végsősoron nem drágább.


A trappistának a némi savanyú ízen kívül semmi íze. Legalábbis aki már evett normális sajtot, az soha többé nem vesz ilyet.


A pestoban fel sem tud oldódni, pont a víztartalma és a gumis állaga folytán.

2020. ápr. 7. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!