Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy sertéscsülköm, most...

Van egy sertéscsülköm, most vettem ki a fagyasztóból. Tippek a sütéshez?

Figyelt kérdés

Szóval holnapra gondolom kiolvad.

Ti hogy szoktátok sütni?


Azt szeretném, hogy jó ropogós legyen a bőre, de azért el lehessen rágni.

Fűszerek?

van sütőzacskóm, abban szoktam , de mindig olyan rágós lesz a bőr.


2020. ápr. 20. 16:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Első lépésben a csülköt elő kell főzni, különben sütve ehetetlen lesz a bőre.

Vannak nagyon jó receptek, pl. a Pékné csülök, de mindenhol írja az előfőzést.

Elmondanám, hogy én magunknak bevezettem egy kis újítást, mert a sült húst jobban szeretjük mint a főtt és utána sült húst. Ezért a lefejtem a zsíros részt a bőrrel, a húst meg úgy fűszerezve mint az oldalast megsütöm.

A bőrt a zsiradékkal külön éppen csak annyi vízben, hogy ellepje puhára párolom és a ebben az állapotában teszem a sülő húsra, így finom ropogós és ehető lesz.

De ha te csak így csinálod meg, akkor is finom lesz:

[link]

2020. ápr. 20. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Egyben szeretném megsütni.
2020. ápr. 20. 17:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor egyben süsd, nem gond, de elő kell főzni a csülköt, ha akármilyen formában sütni akarod!
2020. ápr. 20. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, előtte meg kell főzni, legalább 70-80%-ban.
2020. ápr. 20. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
És akkor nem megy el az íze a főzővízbe?
2020. ápr. 20. 22:42
 6/9 anonim ***** válasza:

#5

Tegyél a főzővízbe sót, szeletelt vöröshagymát, babérlevelet, fokhagymát és borsot. Sajnos a bőrös csülköt így kell sütéshez előkészíteni.

2020. ápr. 21. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

hát nem főztem végül, hanem bezacsóztam és megpróbálkoztam egy szuvidálással - babérlevelet nem tartok itthon, szóval 1 fej hagymát tettem mellé, egy fél csilit, sót, fokhagymakrémet, pár szem borsot, meg némi rozmaringot


14 óra kb 67 °C-on, kicsit alacsonyabb kellett volna, de azt nem tud a tűzhely

utána 230°C-on 60 perc a sütőben


[link]

fincsi lett - kihűlve papírvékonyra is lehet szeletelni, ropog a bőre, de nem kőkemény és csini rózsaszín a belseje

2020. ápr. 22. 23:27
 8/9 anonim ***** válasza:

#7

Nagyon gusztusosan néz ki, biztos finom is!:)

Lehet, hogy én rosszul értelmezek valamit, de összesen 14+1 órát sütötted? :o

2020. ápr. 23. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

1 órát sütöttem

14 óra sous vide fürdő volt előtte, főzés helyett

2020. ápr. 23. 12:22

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!