Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Srácok, ti hogyan csináltok...

Srácok, ti hogyan csináltok Gyros-hoz pitát? Szeretek sütögetni, főzicskézni, de ehhez a gyroshoz nem tudom, hogy hogyan csináljak jó pitát, eddig nem sikerült : D 16/l

Figyelt kérdés

A husit beízesítem, a zöldségek ugye összevágva, az öntet (NA AZ ÖNTETRE IS VÁROK MÉG PÉLDÁT, ti hogyan csináljátok ?) az úgy készül ahogy épp a kezem ügyébe kerülnek a fűszerek.

Volt, hogy tejfölből csináltam, volt hogy görög joghurtból.

Volt olyan amibe raktam citromot, kaprot, oliva olajat, fokit, sót, borsot, lehet, hogy sima hagymát is, meg ubit, bár utóbbiak amúgy is vannak a körethez.


Szóval szószhoz milyen receptet ajánlotok ? :))

Írjátok azt, ami nektek bejött (mert oldalakról ugyan néztem, de.. hogy is mondjam, nem volt nagy durranás :D).

Ja, meg persze a PITA receptet is.

Hogy most sütőben, vagy serpenyőben, vagy hogyan ? :))


Köszike :*



2020. ápr. 27. 02:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
43%
Most csak fiúktól vársz választ, vagy rádragadt a jutuberektől ez a langyi "srácok"?
2020. ápr. 27. 04:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Limara weboldalán nézz körül.
2020. ápr. 27. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
72%
Pita receptet nem tudok mert nem szoktunk csinálni, de a szószhoz kétfélét szoktunk: az egyik sima joghurtba tzatziki saláta port keverünk, a másik meg vagy csípős ketchup vagy ha az nincs itthon akkor sima ketchupba erős pista
2020. ápr. 27. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Pita


HOZZÁVALÓK

5 dl langyos víz

2,5 dkg élesztő

1/2 tk kristálycukor

1/2 ek só

1 kg liszt

1 ek olíva olaj


ELKÉSZÍTÉS


Egy kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, majd az átszitált a liszthez adjuk, és összegyúrjuk még annyi vízzel, hogy lágy, kenyértészta állagú masszát kapjunk. Ezután letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük.

Lisztes kézzel 10-15 golyót formázunk a masszából, majd 15 percig pihentetjük mindet. Közben a sütőt a lehető legforróbbra, 250-300 fokra előmelegítjük.

A golyókat jól belisztezve 1/2 cm vastagra, pita nagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt vagy olajozott, kilisztezett tepsibe tesszük mindet, így pihentetjük 10 percig, aztán 5 percre betoljuk a forró sütőbe. A sütőablakon át nézzük, és amikor felpúposodik, megfordítjuk, és a másik felét is zsemleszínűre sütjük. Egy tálba szedjük, és letakarjuk egy konyharuhával (különben ropogós és kemény lesz).

2020. ápr. 27. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
77%

Pita házilag


Hozzávalók:


2 teáskanál szárított élesztő

1 teáskanál cukor

1,5 dl langyos tej

1 dl langyos víz

35 dkg liszt

1 teáskanál só

1 teáskanál morzsolt kakukkfű

1 teáskanál olívaolaj + az edényhez és a nyújtáshoz

Elkészítés: A szárított élesztőt és a cukrot egy tálba tesszük, felöntjük a langyos tejjel és vízzel, elkeverjük, és félretesszük 10 percre.


Egy keverőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a kakukkfüvet, kézzel kicsit összeforgatjuk.


Az élesztős keverékhez adunk 1 evőkanál olívaolajat, majd a liszthez öntjük, előszőr kanállal kicsit elkeverjük, majd kézzel összedolgozzuk. Amikor a tészta összeállt, de még elég ragacsos, lisztezett felületre tesszük, és picit meglisztezve 5–6 perc alatt rugalmas tésztává dolgozzuk.


A keverőtálat kiolajozzuk, így nem fog beleragadni a tészta, majd a golyóvá formázott tésztát beletesszük, tiszta konyharuhával letakarva langyos helyen 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.


A munkafelületet – legjobb egy nyújtófa vagy nagy vágódeszka–- olajjal megkenjük, a tésztát kicsit átdolgozzuk, majd kígyóvá sodorjuk, és 6 egyenlő darabba vágjuk. Egyenként kis bucikat formázunk a tésztából úgy, hogy alul mindig megpróbáljuk begyűrködni a tésztát a belsejébe.


Egy serpenyőt közepes tűzön felforrósítunk, közben egy tésztagolyót tenyérrel kicsit lelapítunk, majd nyújtófával kb. 20 centis körré nyújtjuk, ha ragad, akkor kis olívaolajjal megkenjük. A forró serpenyőbe tesszük, és oldalanként 1,5-2 perc alatt megsütjük. Közben készíthetjük a következő pitát...

2020. ápr. 27. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
78%

Nők is válaszolhatnak, vagy csak "srácok"...???


Pita: [link]


A recept sütőben írja, de szerintem ezt szárazon, serpenyőben a legjobb sütni.


Szósz: melyikre gondolsz? A tzatzikit leírtad, az rendben... Szvsz hagymát nem szoktak beletenni...

A "piros" szósz pedig chili szósz, készen veszik a gyros-osok is.

2020. ápr. 27. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Itt egy videó is..

[link]

2020. ápr. 27. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Én is a limara féle pitát szoktam sütni.
2020. ápr. 27. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Hali!

Na először is, ne vegyétek zokon a megnevezést, képzeljétek el, nem volt szándékomban megsérteni senkit, de ahogy láttam, csak 2 embert zavart, tőlük elnézést kérek!

A srácok nekem (ha egy társaságot akarok megszólítani) függetlenül, hogy lányok és fiúk is vannak benne vegyesen, én úgy szólítom meg a társaságot, hogy srácok.

Abban igazatok van, hogy fiúkra használják leginkább.

De ebből ott sosem volt félreértés :D

Na de mindegy is.

Ha youtube(r) fan lennék, akkor olyan kérdést tettem volna fel, de ez egy sütős/főzős kérdés volt :)

Amúgy meg a srácok megnevezés régebbi mint a yt, szóval abba ne menjünk bele, hogy ki milyen szavakat használ.

Neked valószínüleg mindenki lop mindenkitől ( "szöveget" ) na jól van :D

Majd te megmondod.


Veletek itt be is fejeztem, s áttérnék a hasznos válaszolókhoz.


Köszi "srácok" (akkor ha fiú vagy, akkor is ha lány) tényleg köszi szépen a hsz.eket.

Össze is vetem az én receptjeimmel, és kipróbálom amiket mondtatok ! :)


Csak a tisztánlátás végett, hölgyek, lányok, nők is írhatnak természetesen :D

Köszi :))

2020. ápr. 27. 12:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Igen, Limara Péksége, link:

[link]

Innen bármit készítek, mindig minden sikerül. :D

2020. ápr. 27. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!