Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a tökéletes gyümölcsleves...

Mi a tökéletes gyümölcsleves fözés titka?(ne legyen túrós,ne kapja össze,tükörsima legyen)

Figyelt kérdés

Rendszeresen problémát okoz hogy néha nem úgy sikerül ahogy kellene és nem értem az okát,hökiegyenlités megvan habarást is fokozatosan adom hozzá,van amikor tökéletes de máskor a végén kicsit összekapja vagy szemcsés és fogalmam sincs miért, már mindent probáltam de teljesen kiszámíthatatlan, nem értem az okát.

Itt meg sokszor akarják ezt enni,gyülölöm csinálni és nagyon nem szeretem.

Mi az oka hogy nem olyan néha amilyennek lennie kellene



2020. máj. 21. 08:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A habarást a fővő gyümölcslével higítsd fel. Azért csomós mert hidegen van behabarva.
2020. máj. 21. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Ezt mondom,hogy úgy szoktam kész a habarás akkor van hökiegyenlítés tehát szépen teszek hozzá gyümölcslevesböl lét és miután már nem hideg,utána kavarom be a levesbe, de mégis elöfordul hogy nem jó mindig.


Nem értem idegesít

2020. máj. 21. 08:45
 3/8 anonim ***** válasza:
32%
Akkor nincs eléggé eldolgozva a pudingpor. Több tippem nincs, nekem ezekkel a trükkökkel sikerülni szokott :/
2020. máj. 21. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha összekapja, akkor tulmelegited.
2020. máj. 21. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Többféleképpen is lehet.Ha pudingporral készíted, akkor gyakorlatilag nem lehet elrontani. A pudingport pár kanál hideg tejjel keverd el, majd hígítsd fel egy csészényire (tejjel) és öntsd a forrásban lévő levesalapba. Ennek jónak kell lennie. Én például nem pudingporral szeretem készíteni, hanem tejfölös-lisztes habarással, na ez az, amit el lehet rontani, de ha úgy készíted, ahogy javaslom, nem valószínű, hogy összekapódik: Megfőzöd a levesalapot, lekapcsolod alatta a hőt, hagyod hűlni 10-15 percet. Ezalatt elkészíted a tejfölös habarást, hideg(!) vízzel habverővel krémesre kevered, majd kanalanként mehet bele a meleg lé, míg egy csészényi nem lesz, ezt belekevered a már nem forró levesalapba, és ezt felteszed ismét a tűzre.Perfekt.De a klasszikus (bár elsőre lehet, hogy furcsán hangzik)menzás gyümölcslevest rántással készítik, Vajas vagy olajos világos rántást készítesz, felereszted szintén hideg vízzel, fokozatosan hozzákvered a gyümölcslevest, újra felforralod. Ebbe tálalás előtt tejszínt vagy vízzel elkevert tejfölt lehet tenni, hogy krémesebb legyen, de ezzel nem főzzük.Ja, és a menzás gyümölcslevesben só is van. Sok sikert!(szakács voltam)
2020. máj. 21. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Utolsó,köszönöm tökéletes válasz.
2020. máj. 21. 09:51
 7/8 A kérdező kommentje:

Valóban pundigporral mindig jó volt eddig és a lisztes verzio okozott problémát.

Rendkivül hasznos leírás volt

2020. máj. 21. 09:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Először is a lisztet és tejfölt/tejszínt apránként keverem egy bögrében össze a főlő leves levével és tésztaszűrőn át engedem össze, közben folyamatosan kevergetve. Így, ha akad is csomó, fennakad a szűrőn.
2020. máj. 21. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!