Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bármilyen A minőségű rizst...

Bármilyen A minőségű rizst meg lehet főzni pirítás nélkül csak vízben jó végeredménnyel, vagy ezeknél sem mindegy?

Figyelt kérdés
megkaptam hogy azért lesz pocsék minőségű a rizs mert B-s használok. a dobozos zacskós rizsek tudom hogy A-sok szoktak lenni, de elég ennyi egy csak főzéshez ha iylet veszek zacskós kiszerelésben, vagy itt is fajtánként különbözik melyik hogy viselkedik?
2020. júl. 28. 16:54
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Én nem tudok rízst főzni, hiába A minőségűt veszek, se pirítva, se nélküle, se bő vízben. Bármilyen technikával csinálom, vagy kemény a közepe, vagy szétmálik. Nekem bevált a zacskós, a Basmati, vagy Jázmin rízs valóban pergős és jóízű lesz így, amire gyorsrízs, vagy hosszúszemű van írva 1 fokkal jobb, de a főzési idővel ízlés szerint lehet, hogy játszani kell.
2020. júl. 28. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
51%

A rizsnek nem kell pergosnek lennie, szerintem az szar. Kinai kajakhoz szokott pergos rizs jarni, de altalaban tojasos rizzsel kerem, az jobb egy fokkal.

Ugy szoktam rizst fozni, hogy keves forro olajon rovid ideig kavargatom, amig latok nehany szemet megfeheredni, utana kb a dupla es a masfelszeres mennyiseg kozotti vizet ontok ra, izles szerint so, elkeverem, fedo ra, tuzhely minimumra, aztan kb 15-20 percig fol, nem tudom pontosan, kb ennyi ido utan szoktam ranezni, hogy elfott-e az osszes viz, ha igen, akkor lekapcs, aztan hagyom a tuzhelyen meg egy darabig “szaradni”. Soha nem maradt meg kemeny a belseje, de nem is lesz pep allaga.

2020. júl. 28. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
57%
Nem kell piritani főzés előtt. B rizs is jó. Én igy csinálom: kétszer annyi mennyiségű vizben mint a rizs, felforralom, majd alacsony lángon fedő alatt addig főzöm, mig beszivja az összes vizet. Mindig tökéletes. Nem pergős de nem is szétmállós. Tökéletes.
2020. júl. 28. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
61%
Nekem az A jobban sikerül. Rizs, kétszer annyi víz, füszerezés, ha forr, alacsonyabb fokra teszem és lefedem. Kb. 15 perc alatt kész. Puha, nem mállik, de nem kemény.
2020. júl. 28. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
66%

Több felé módon lehet elkészíteni. Ki kell próbálni és kész.

A hosszabb szemű rizs kevésbé tapad, pergősebb, a kerek szemű jobban tapad és ami ezzel jár.

Csökkenti a tapadást az átmosás, a pirítás (ami édesíti a rizst, tehát felfújthoz, tejberizshez alkalmasabb) és az, ha nem kevergeted.


Egy rizst több felé képpen kipróbáltál és nem tetszik sehogy sem az állaga, érdemes a víz mennyiséget is nézni, milyen lesz 1.5x, 2x, 2.5x, 3x, arányban párolással, vagy bő vízben (4x) főzéssel és utólagos szűréssel.


A pirítás ízlés kérdése is. A kell szó nem alkalmas leírni, hogy valakinek hogyan tetszik a rizs: piritva vagy sem.

2020. júl. 29. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
67%
Basmati rizst szoktam készíteni, mert az vált be nálunk. A zacskóján olvastam az elkészítését, amint először meglepődtem, de működik. Úgy készül mint a tészta. Felteszed forrni a vizet, majd ha forr beleöntöd a rizst. 10 percig kell főzni, majd leszűrni. A hűtőben is jó íze marad és pergős. Végülis a zacskós rizs is ilyen, de ez nincs bezacskózva. Nálunk 50 gramm per fő egy adag. Jól ki lehet számolni főzés előtt.
2020. júl. 29. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
48%

9:56

Ez a főzés,amit csinálsz :)

Sokkal pergősebb rizst lehet így csinálni, de kavargatás, vagy túl magas láng itt is összeragadást segíti.


Basmanti egy parfümös rizs.

A párolás (egy opcionális öblítés után) 2.5x vízzel történik. Ilyenkor forrástól számítva fedve 10 percig kislángon, vagy "szenkór" indukciósnál 3/10-on még hagyod, és lekaocsolod. Ilyenkor a maradék nedvesség is felszínvódik 5 perc múlva kész. Ennek az előnye, hogy több tápérték marad a rizsben és nem dobod el a főzőlével.

Kis ínyencség, ha kevés (spanyol, vagy görög) olíva olajjal meglocsolod. Extrán kihozza a parfümösségét, de nem mindenkinek jön be. Finom az is, ha kis fej vöröshagymával, vagy %

1-2 gerezd fokhagymával párolod.

2020. júl. 29. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!