Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogy sütitek a kockára/csík...

Ti hogy sütitek a kockára/csíkokra vágott csirkemellet?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok, de próbálkozok. Anyukámtól úgy tanultam, hogy fehéredésig kell pirítani a csíkokra vágott csirkemellet, aztán alacsonyabb lángon fedő alatt a saját levében, amit ereszt, megpárolni, majd amikor már nincs alatta víz, a fedőt levéve megpirítani. Anyukámé mindig nagyon finomra sikerül, belül omlósra, kívül kicsit megpirultra, és ízletesre, az enyém pedig sokszor száraz lesz és íztelen. Mit csinálhaton rosszul?

2019. nov. 7. 14:14
 1/8 anonim válasza:
46%

Egy tipp.

Fwlkockazad a csirkemellet, és egy kiló húshoz adj három ek lisztet.

Egy zacskóba rázd össze, úgy dobd az olajra.

Ne keverd,hanem fedovel rázd.

Tuti finom. Persze izesitd ahogy szeretnéd.

2019. nov. 7. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Miután felvágtam a csirkemellet, pici olajjal meglocsolom, megszórom fűszerkeverékkel (lehet kb akàrmilyen, ételfüggő), és összekavargatom az egészet, hogy mindenhol fűszeres legyen, picit állni is hagyom.

Serpenyőbe pici olaj, utána kb úgy, ahogy írtad: fehéredésig pirítás, utána én felöntöm egy pici vízzel, és puhára főzöm, a végén pedig zsírjára sütöm (egy idő után le kell venni a fedőt, hogy megfelelően eltűnjön a víz).

Ha pirosra akarom sütni, akkor vizet nem teszek hozzá, hanem végig pirítom kvázi, abból gyros jellegű szárazabb husi lesz.

2019. nov. 7. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én semmit nem csinálok vele, pici olajon sütöm és kevergetem, amíg jó nem lesz (érzéssel és kóstolással megállapítható), eddig mindig omlós lett.
2019. nov. 7. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én + mint a natúr szeletet. Lisztbe forgatom és úgy bele az olajba, percek alatt megsül. Ahogy mondod: belül puha, kívül roppanós. Egy kis köret + valami mártás rá, percek alatt kész az egytál-étel.
2019. nov. 7. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha száraz lesz, akkor lehet túl sokáig sütöd, ízletes a sótól és a fűszerektől lesz.
2019. nov. 7. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az előttem szólók is írták, mindig másképpen, sosem lesz két egyforma állagú étel. Függ a fűszerezéstől is, pl ha mustár-kecsap is kerül bele akkor szaftosabb lesz, és a nyers hús minőségétől is.
2019. nov. 7. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A titok: Ne legyen hideg a csirkemell, mielőtt sütöd. Forrósítsd fel a serpenyőt előre az olajjal, zsírral, vagy amit használsz. Ekkor tedd bele a húst adagonként, és erős lángon kérgesítsd meg (szóval piruljon). Így a hús nem szárad ki, ha nem főzöd túl, és igen finom lesz a végeredmény.
2019. nov. 7. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tippeket!
2019. nov. 8. 12:30

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!